Öner: 'Ak Parti Nasıl Yüzde 50 Oy Aldı?'

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Ak Parti iktidarının 12 Haziran genel seçimlerinde nasıl yüzde 50 oy aldığını açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ağustos 2011 19:01
Öner: 'Ak Parti Nasıl Yüzde 50 Oy Aldı?'

CHP Milletvekili Öner, Ak Parti iktidarının yüzde 50 oranında ki oyu, baskı ve tehditle aldığını iddia etti.

Türkiye’de her kesimden insanın baskı altında olduğunu söyleyen Milletvekili Öner, “Milletimiz baskı ve şantaj altında. Ama kimse korkmasın Ata’mızın kurduğu CHP, her zaman bu milletin yanında” dedi.

Türkiye artık baskı altındadır diyen CHP Milletvekili Ali Haydar Öner; “Kimse, hiçbir konuda yorum yapamıyor. Herkes takip edildiğini zannediyor. Böyle bir demokrasi olur mu? Böyle bir hukuk devleti olur mu? Sayın Başbakan, millet iradesiyle milletvekili ve Başbakan oldu. Ama yine millet iradesi ile milletvekili olanlar halen cezaevinde tutuklu bulunuyor. Bu milletvekilleri iktidarın vekili olsaydı, şimdiye içeriden çıkardı.
Vay efendim delil toplanmamış, delilleri karartırlar, kaçarlar bahanesi ile halen yıllardır tutuklu bulunuyorlar. Delilleri toplayacak olan iktidarın yetkilileridir. Tutuklu olanlar değildir. Yüksek seçim kurulu bu tutuklu olan milletvekillerinin mazbatalarını vermiştir. Yani sen milletin vekilisin demiştir. Büyük millet meclisine gidip de bir türlü yemin edemiyorlar.

Ak Parti yüzde 50 oy alarak, tek başına yine iktidar oldu. Bunun tek nedeni, tüm kurum ve kuruluşların baskı altında olması, maddi durumu iyi olmayan fakir vatandaşlar için kurulan sosyal yardımlaşma fonlarının nereye gittiği belli değil. bu vakıflar, sadece yoksul insanlar için kurulmuştur. Ben hakikatleri söylemeye devam edeceğim. Valiyken de söyledim şimdi de devam edeceğim. Hiçbir kimse beni Atatürk ilkelerinden vazgeçiremez. Ben dinime bağlı, bir Müslüman vatandaşım. Daima haddimi bildim. Karşıda ki insanlarında haddini bilmesi lazımdır. Benim amacım Isparta’nın kaybolan değerlerini yükseltmek ve Ispartalılara yardımcı olmaktır. Bunun için Milletinvekili oldum. Kapım ve telefonumu 24 saat açıktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum