Öner CHP Heyetiyle Şemdinli'de

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki çatışmalar üzerine bölgede inceleme yapmak için gelen CHP heyeti Şemdinli Belediye Başkanı BDP'li Sedat Töre ile görüştü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ağustos 2012 15:58
Öner CHP Heyetiyle Şemdinli'de

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ve Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Hakkari’deki inceleme ve görüşmelerini ardından sabah saatlerinde Şemdinli İlçesi’ne geldi.

CHP heyeti ilk olarak Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre’yi makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Burada heyet adına gazetecilere CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel açıklama yaptı.

Şemdinli’de yaklaşık 14 gündür çatışmaların sürdüğüne dikkat çeken Yüksel, çatışmalarla ilgili henüz bir resmi açıklama yapıladığını hatırlattı. Burada olanlarla ilgili bilgi almak için Belediye Başkanı Töre ile görüşeceklerini belirten Yüksel, "Buradaki çatışmalarla ilgili net bilgiler olmadığı için Genel Başkanımız sayın Kılıçdaroğlu bizi görevlendirdi. Biz dün Hakkari’de görüşmeler yaptık. Vatandaşları dinledik. Herkesin tek isteği barışın sağlanıp akan kanın durmasıydı" dedi.

Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre ise, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ’nun olaylarla ilgili bilgi alınması için bir heyeti Şemdinli’ye göndermesinin kendilerini çok memnun ettiğini ve bu ziyaretin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.
CHP heyeti daha sonra BDP Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani ve BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan ile görüştü. CHP heyeti, Kaymakam Mesut Gençtürk’le de görüştü.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.