Öner Chp'nin Gölge İçişleri Bakanı Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi, ana muhalefet sürecinde yeni bir uygulamaya geçiyor. CHP, bu uygulamayla bakanları adam adama markaja alacak. Gölge kabinede İçişleri Bakanlığı yapacak olan Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Temmuz 2011 15:21
Öner Chp'nin Gölge İçişleri Bakanı Oldu

CHP, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması ile birlikte yeni bir uygulamayı hayata geçirecek. Yeni dönemde ana muhalefet görevini üstlenecek olan CHP, gölge kabine kurarak bakanları adam adama takibe alacak.

Söz konusu gölge kabinede CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner’de İçişleri Bakanlığı yapacak.

Gölge kabine uygulamasını Gülkent Gazetesine değerlendiren CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, partisinin yeni uygulamasının dünyanın birçok yerinde görüldüğünü söyledi. Öner, İçişleri Bakanlığının çalışmalarını yakından takip ederek, “doğrulara destek, yanlışlara dur diyeceğiz” dedi. Isparta’nın bir bakana sahip olması gerektiğine dikkat çeken CHP Milletvekili Öner, “Eğer CHP iktidara gelseydi o bakanlık gölge bir bakanlık olmayacaktı” ifadelerini kullandı.

Aslı olanın asıl bakanlık olduğunu bildiren Milletvekili Öner sözlerini şöyle sürdürdü: “Bize gölge İçişleri Bakanlığı verilmiş. Üzerimize düşeni yaparız. O sıfat olmasa bile görev yapma arzumuz var. Buna bir de şöyle bakmak lazım; Eğer CHP iktidara gelmiş olsaydı o bakanlık gölge olmayacaktı. Isparta’nın bir bakana sahip olması çok güzel olurdu. Ama maalesef Isparta Süleyman Demirel’in 9. Cumhurbaşkanlığı döneminden sonra gördüğünden geri kalmış durumdadır. Halkın beklentilerini karşılamak adına keşke bir bakanımız olsa.”

Sonbaharda hayata geçirilmesi beklenen gölge kabinenin başbakanlığını Kemal Kılıçdaroğlu yürütecek. Kabinede bürokrat ve akademisyen kökenli isimlerin ağırlıkta olması planlanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum