Öner Dış Siyaseti Anlattı

CHP Eğirdir İlçe yönetiminin eğitim faaliyetleri kapsamında düzenlediği etkinlikte CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner konferans verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ocak 2013 15:41
Öner Dış Siyaseti Anlattı

Eğirdir’li partililere Türkiye’nin dış siyaseti konulu konferans veren Öner, Türkiye’nin Ortadoğu konusundaki politikalarını eleştirerek açıklamalarında şunlara yer verdi.

“AKP’nin dış politikadaki ilk fiyaskosu Ermenistan olmuştur. Ermenistan ile sorunları sıfıra indirelim gayretini gösterir gibi yaparak Azeri dostlarımızı incittik. Unutmayalım ermenilerin zulmünden kaçarak Erivan’ı terk eden Azariler için gözümüzü kapadık.

Ermenistan ile yapılan dostluk maçında PKK ve Ermenistan bayraklarını açtırdık, Azeri bayraklarını toplattırdık. Hocalı katliamının kanları henüz kurumadı. Gelelim İran ile olan ilişkilere. Dördüncü Murat döneminde Osmanlı topraklarının genişletilip İran’a kadar uzandığı bir dönemden şimdi geldik ne durumlara. Osmanlıdaki saygınlağını yitirmiş bir Türkiye.

Şimdi ise İran’dan gelen liderleri bir Anıtkabir’e saygı duruşuna götüremiyoruz. Atatürk’e bir fatiha okumaya bile İranlı liderleri razı edemiyoruz. AKP’ye göre şimdi de İran’dan kötüsü yok. Niye, ABD çıkarları için Kürecik’e radar koyduk. Sebebi basit, İsrail İran’ı vursun diye. Allah’tan kork be Başbakan. Türkiye Nato toprağıdır diyorsun. Bu ne gaflet sayın Başbakan. Türkiye toprakları, Türk milletinin topraklarıdır. Gelelim Irak ile olan ilişkilerimize. Irak’la dost muyuz ? ‘evet’.

Peki Irak kiminle işbirliği yapıyor, PKK, AKP, ABD ve İsraille. İşte Irak’la olan manzara da budur. Gelelim Libya ile ilişkilerimize. Bunda da duvara tosladık. Elbette Libya’da Kaddafi kibirli, kendini beğenmiş bir adamdı. Askeri bir darbe ile iktidara geldi. Ama demokrasi yok, halk perişan. Şüphesiz bunlar doğrudur. Ancak Kaddafi antiemparyalist idi. Libya karışınca birden bire bizim başbakan ‘Nato’nun Libya’da ne işi var’ dedi. Bu arada Fransa çullandı, Türkiye çullandı, Kaddafi göz göre göre linç edildi. Beğenirsiniz beğenmezsiniz, kurşuna dizersiniz.

Kaddafi linç edilerek öldürülecek bir adammıydı. Gelelim Suriye ile olan ilişkilerimize. Suriye devet başkanı Esad’a Başbakanımız önceleri Esad diyordu. Sonraları Esed demeye başladı. Daha sonra da ceset diye alay etmeye başladı. Sonra özgür Suriye denen güçleri aldılar eğittiler. Ama şimdi işler değişti.

Türkiye’ye “artık sen geride dur” dediler. Neden, çünkü şimdi El Kaide var. İşte komşularımızla sıfır sorun ve dış siyasetimizin bugün geldiği nokta” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.