Öner İle Ak Parti Arasında 'Yalakalık' Tartışması (Video)

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner ve AK Partili bazı Milletvekilleri arasında Başbakan'a yalakalık krizi yaşandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mart 2012 14:17
Öner İle Ak Parti Arasında 'Yalakalık' Tartışması (Video)

TBMM Genel Kurulu`nda 4+4+4 yasa teklifi görüşmeleri sırasında söz alan CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, teklifin Rize Üniversitesi`nin adının ``Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi`` olarak değiştirilmesini içeren 19. maddesi üzerinde yaptığı konuşmada, ``Rize Üniversitesi`ne adı verilen Recep Tayyip Erdoğan kim? Şehide `kelle` diyen Başbakan. Teröristbaşına da `sayın` diyen Başbakan... Çiftçinin anasına hakaret eden başbakan...`` dedi.

Öner`in sözlerine AK Parti milletvekilleri, ``Saygılı ol`` diye tepki gösterdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Öner`in ardından sataşma olduğu gerekçesiyle söz aldı. Demokrasiyi ``erdemin olduğu sistem`` olarak tanımlayan Elitaş, ``Demokrasi özgürce konuşurken insanlıktan çıkılmayan bir sistemdir. Sayın Başbakan`ın karşısında `emredersin başbakanım` deyip, yalakalık yapanlar, bugün burada o Başbakan`a hakaret etmeyi kendilerinde hak görüyorlar. Bir sene önce yalakalık yaparken, şimdi geliyorsun burada milletvekilliğinin verdiği özgürlükle istediğin şeyi konuşuyorsun. Aynaya bakarsan kimin ne olduğunu görürsün`` diye konuştu.

Tekrar söz alan Öner, ``Allah`tan başka hiç kimseden korkmadım, kimseye yalakalık yapmadım. Yalakalık yaptığımı ispat etmeyen ş....sizdir. Ben hiç kimseden bugüne kadar çekinmedim. Sayın Başbakan da bunun tanığıdır. Bir gün yağcılık yaptığımı ispat eden varsa, milletvekilliğinden ayrılırım, sizler de ayrılabilir misiniz?`` diye sordu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum