Öner: 'Tacettin Yılmaz Acizliğini İlan Etti'

Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesini ziyaret eden CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Temmuz 2011 18:38
Öner: 'Tacettin Yılmaz Acizliğini İlan Etti'

Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesini ziyaret eden CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Isparta’da eğitimin başarısız olduğunu savunan Milletvekili Öner, İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz’a ağır eleştiriler yöneltti.

Isparta’da başarılı bazı daire amirlerinin ‘bizden değil’ mantığıyla görevden alındığını iddia eden Milletvekili Öner, “Milli eğitimdeki başarısızlığın kaçıncı yılındayız. Müdürü kollamakla çocuklara yazık ediliyor” ifadelerini kullandı. Okullarda her türlü imkân olmasına rağmen başarının olmadığını vurgulayan Öner, “Rotasyon bahanesiyle başarılı yöneticilerin yerlerini değiştirmekle milli eğitime hizmet edilmez” dedi. Öner sözlerini şöyle sürdürdü: “Bakın, milli eğitimdeki başarısızlığın kaçıncı yılındayız? El altından kulis yaparak ‘bizden olsun çamurdan olsun’ diyerek Tacettin Yılmaz görevde tutulursa hem velilerin hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin emeklerine yazık olur! Bu sadece milli eğitimde değil her alanda böyle. Herkes dürüstçe ve verimli hizmet vermeli. Kimsenin bu millete nitelikli hizmet verilmesini engelleme hakkı yok. Yalan yanlış beyanla, ehliyetsizleri iş başına getirmekle, rotasyon bahanesiyle milli eğitimde hizmet verilmez! Halkın emeklerine yazık! Isparta’da ne eksik?”

**Öner’den şok iddia
Milletvekili Öner, İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz hakkında şok bir iddiada bulundu. Yılmaz’ın öğrencileri özel dershaneye teşvik ettiğini ileri süren Öner, “Milli Eğitim Müdürü kendi eksikliğini kabul ediyor. Ama hala kollanıyor” diye konuştu.

Öner, “Daha vahim bir şey daha öğrendim. Sayın Yılmaz, öğrencilerin eksikliğini özel dershanelere göndererek kapatacaklarını söylüyor. Yani dershaneye teşvik ediyor. İşin özeti kendi eksikliğini kabul etmiş oluyor. Dershaneye ihtiyaç yok ki.

Bir müdürün yetersizliğini kabul edip bunu da özel dershaneyle çözeceğini bildirmesi aczin ilanıdır! Devlet memuru dürüst olacak. Emaneti ehline vermeyen zihniyet zulüm eden zihniyettir!” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum