Öner 'Valilerin Siyasete Atılması Avantaj'

Isparta eski Valisi ve CHP Milletvekili adayı Ali Haydar Öner, valilerin siyasete atılmasının hizmet noktasında halk açısından bir avantaj olarak değerlendirdi ve valilerin ülkenin röntgenini ellerinde bulundurduklarını aktardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Nisan 2011 16:57
Öner 'Valilerin Siyasete Atılması Avantaj'

Isparta eski Valisi ve CHP Milletvekili adayı Ali Haydar Öner, valilerin siyasete atılmasının hizmet noktasında halk açısından bir avantaj olarak değerlendirdi ve valilerin ülkenin röntgenini ellerinde bulundurduklarını aktardı.

Öner, gazetecilere yaptığı açıklamada, Seçim çalışmalarına hız verdiğini belirtti. Siyaset süreci içerisinde her türlü haksız saldırıya, iftiraya, yasal zorunluluk nedeniyle yaptırım uyguladıklarının kinleriyle karşı karşıya kalacağını anlatan öner, ancak hiç bir saldırıdan korkmadığını belirtti. Kendisine yönelik atılacak her türlü iftiranın ve saldırının cevabının bulunduğunu savunan Öner, "Haram lokma yemedim ki karnım ağrısın. Hepsine verilecek cevabım var. Ben dik durdum, ilkeli, uzlaşma ve yapıcı işbirliği anlayışıyla çalıştım" dedi.

Hiç kimsenin kendisine istemediği şeyi yaptıramadığını, inanmadığı şeyi söyletemediğini ve hiç kimsenin de kendisinin inandığı bir şeyi söylemesine mani olamadığını aktaran Öner, idarecilikte ne kadar dürüst olduysa siyasette de o kadar dürüst davranmayı ilke edindiğini vurguladı. Valiliği bırakıp, siyasete atılmasını nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine Öner, şöyle devam etti:

"Valilerin siyasete atılmaları millete hizmet noktasında bir avantaj. Valilerin görevleri de siyasi ama devlet siyaseti. Valiler ülkenin bir çok yerinde görev yapıyorlar ve o ilin sorunlarını yakından biliyorlar. Bir nevi röntgenini ellerinde tutuyorlar. Ben de Isparta'nın röntgenini biliyorum. Ben de develet siyaseti sorumluluğundan ayrılmadan dürüst siyaset ilkesi çerçevesinde Isparta'ya, ülkeme ve ulusuma hizmet etme amacındayım. Her şey çok güzel olacak. Ispartalılar akıllarına getiremedikleri güzelliklerle karşılaşacaklar. "

Doğru davranış disiplinini siyasette uygulamak, geliştirmek ve meclise taşımak için siyasete aday olduğunu belirten Öner, siyasete atılma nedenlerini 29 madde ile anlattı. Nüfus ve yetkileri kişisel çıkarlar için değil, kamu yararına kullanmak, işsizliğe ve halkın sorunlarına çözüm aramak istediğini söyleyen Öner,

"Devlet kapılarında insan hakları ve onuruyla bağdaşmayan uygulamalara son vermek, yolsuzluklara karşı savaşımı kararlılık ve cesaretle sürdürmek, ulusal değerlere bağlı ve saygılı olmak, ulusça dirlik için ulusal birlik anlayışını güçlendirmek için aday oldum" dedi.

Alt kimliklere dayalı değil, alt kimliklere saygılı anlayışla hareket etmek, ayrımcılık yapmamak, ülkenin olanaklarını, akılcı kullanım, dengeli sunum için harekete geçirmek istediğini kaydeden Öner, sevecen devlet, mutlu toplum anlayışını benimsediklerini ve bunu yaygınlaştırmak istediklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum