Öner’den Köşk Onayına Tepki

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından da onaylanan Büyükşehir yasasını sert bir üslupla eleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Aralık 2012 12:26
Öner’den Köşk Onayına Tepki

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 6360 sayılı ''On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun''u onaylamasıyla Türkiye’de yeni bir dönem başlıyor.
Gündeme geldiği günden bu yana tartışmaları beraberinde getiren kanunun Köşk tarafından onaylanmasına en sert tepki ise Cumhuriyet Halk Partisi Isparta milletvekili Ali Haydar Öner’den geldi.

İMRALI’NIN İSTEĞİ, OBAMA’NIN TAVSİYESİ

Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, kanunu ‘özerk vilayetler yasası’ olarak nitelendirdi. Türkiye’yi federatif bir yapıya taşıyacağını belirten Öner, “İmralı’daki kişinin talebi, Obama’nın tavsiyesi ve Başbakanın ihtirası doğrultusunda dayatmayla çıkarılan bu yasanın vahim sonuçları olacaktır” uyarısında bulundu.

BÜYÜKŞEHİR’E DEĞİL, ÖZERK VİLAYETLERE KARŞIYIZ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin büyük şehirlere karşı olduğu şeklinde bir algının yaratılmaya çalışıldığını ifade eden Ali Haydar Öner, “Biz Büyükşehirlerin kurulmasından yanayız ama büyük şehirlerin sınırlarının il mülki hudutlarına dayanmasına karşıyız. Çünkü bu özerk vilayetlerin kurulması anlamına gelmektedir” şeklinde konuştu.

BABANIN ÇİFTLİĞİ Mİ?

Başbakan’ın zaman zaman “Türkiye’yi pazarlıyoruz” dediğini anımsatan Öner, “Bu Ülke senin babanın çiftliği mi?” diye sordu. Bugünkü anlayışın Türkiye’yi pazarlayan anlayış olduğunu söyleyen Öner, rant bittikçe yeni rant kaynakları arayan ve şeytani bir zekayla bulan anlayış tarafından yönetilmenin geri döndürülemeyecek kayıplara yol açacağını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum