Öner'den Şok Suçlama: Organize Suç Örgütü Var

Milletvekili Öner, seçim çalışmaları sırasında kendisine, partisine yönelik suçlar işlendiğini ve buna emniyet güçlerinin ve valilik yetkililerinin de sessiz kaldığını da söyledi. Öner, telefonlarının da dinlendiğini iddia etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Haziran 2011 11:14
Öner'den Şok Suçlama: Organize Suç Örgütü Var

Ali Haydar Öner, CHP Isparta Milletvekili unvanıyla ilk basın toplantısını yaptı. Parti binasında İl Başkanı Yusuf Erdoğan, İlçe Başkanı Mehmet Demirbaş, Kadın Kolları Başkanı Şaziye Oğuz ile kamera karşısına çeken Öner’in toplantısını dinlemek üzere, çok sayıda partili de toplantıya katıldı.

Öner, toplantıyı iki bölüm halinde gerçekleştirdi. İlk bölümde, AKP’ye çatan Milletvekili Öner, devletin imkanlarının seçim çalışmalarında kullanıldığını, hatta Isparta’da bu işe Vali Memduh Oğuz’un da açık siyaset yaparak katıldığını iddia etti.

TELEFONLARIM DAHİ DİNLENİYOR İDDİASI
Milletvekili Öner, seçim çalışmaları sırasında kendisine, partisine yönelik suçlar işlendiğini ve buna emniyet güçlerinin ve valilik yetkililerinin de sessiz kaldığını da söyledi. Öner, telefonlarının da dinlendiğini iddia etti.

ORGANİZE ÇETE İDDİASI
Öner, toplantıda eleştirilerini öyle bir boyuta taşıdı ki “Bana karşı organize suç çetesi var” dedi ve Vali Memduh Oğuz’un halini şu cümlelerde ifade etti.

ÖNER’İN MECLİS ÇALIŞMALARI
Milletvekili Öner, basın toplantısının ikinci bölümünde mecliste yapacaklarını anlattı. Öner, AKP’nin tek başına anayasa yapacak milletvekili sayısına ulaşamadığını hatırlatarak, “Objektifi temel anayasa yapma sürecine katkıda bulunacağız” dedi.
İşte o toplantıdan notlar:

DEVLETİN İMKANLARI KULANILDI
“4-0 yapmayı istiyorlardı. Çokta haklıydılar. Çünkü devletin bütün olanaklarını kullanmaktan geri kalmadılar. Devlet memurluğu yeminini etmiş kimseler, tarafsızlık yeminini etmiş kimseler bu yemini edenlerden bazıları yeminlerine sadık kalmayarak, iktidar partisinin yandaşı vasfını en ileri düzeyde taşıyarak uygulayarak vatandaşlar üzerine baskı yaparak gösterdiler.
Benim 1906’dan önce Adana’ya yerleşen ailemi Dersim ve Koçgiri isyanına katılmakla suçlayan hangi alçaklar? Kimlerle işbirliği yaptılar? Kamu görevlileri kendi elleriyle benim özlük bilgilerimi kimlik bilgilerimi hangi cesaret ve utanmazlıkla Mernis kayıtlarından çıkardılar.

EMNİYET MÜDÜRÜNE YÜKLENDİ
Emniyet Müdürü sürekli kendisi ile ilgili reklamlar yapıyor ama cilası da boyası da döküldü. 12 Hazirana kadar adalete teslim etmeyen bir güvenlik ne ölçüde saygınlığını koruyabilir? Telefonlarımın dinlenmediğinden emin değilim. Telefonlar dinleniyor, her yer en modern sistemlerle donatılmış vaziyette suçlular hala yok. 10 – 11 hazirana kadar bulunmayan suçluların 12 Hazirandan sonra bulunmalarının hiçbir anlamı yok.

HAKISLZIKLARA MARUZ KALDIM
Ben hala haksızlıklara maruz biriyim. Haksız uygulamaların failleri ortaya çıkarılmış değil. Daha bu gün Vali Konağındaki görevlinin görevine son verildi, 3 gün önce göl korucunun görevine son verildi. İstediğimiz yasal bilgileri bilgi edinme kanunu çerçevesinde alamıyoruz. Önce genel bir çerçevede suç duyurusunda bulundum bilgi verilmedi. Sonra isimler verdim hala cevap yok. Bu suskunluk nereden kaynaklanıyor. Daha önce ben bir şey söyleyince hemen sayın vali basın toplantısı düzenliyordu.
Bana yönelik organize suç örgütü var. İçinde kamu görevlileri var siyasetçiler var, başkaları da var. Organize suç örgütü var.

ZAVALLI VALİ
Geciken adalet, adalet değildir. Geciktirilen kolluk hizmeti hiçbir zaman güvenlik hizmeti değildir. Her konuda sempatik görünmek isteyen bir emniyet müdürümüz var. İstihbaratçı hatta bir aşama daha valiye de kuşatmış durumda. Bir taraftan valiyi siyasetçiler bir taraftan emniyet müdürü tarafından kuşatılmış durumda. Yanına bir eleman verilen valinin her hareketi kontrol altında. Zavallı vali Isparta’yı yönettiğini zannediyor.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ
Biliyorsunuz AKP tek başına anayasa değiştirme yetkisi istiyordu. Ama millet vermedi. O bakımdan uzlaşma ile anayasa yapılmak zorunda. AKP bazı kişileri transfer etme yoluna gitmezse, bunu yapamayacağı ortada. Türkiye Cumhuriyeti Devlete yeni bir anayasaya ihtiyaç duruyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti herkesin anayasası olan bir anayasaya kavuşmalı. O süreçte bizde objektif davranarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çok fazla teferruata dayanmayan fakat temel ilkelerini koruyan bir anayasa yapma sürecine katkıda bulunacağız. İşimiz kolay olmayacak ama çok yoğun bir çalışmaya yapacağız. Isparta’nın yararına olan herkes ile işbirliği yapacağız.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum