Önergelere MHP’den Ret

Isparta Belediye Meclisi’nde sıklıkla İl Genel Meclisi’nde görmeye alışık olduğumuz bir durum yaşandı. Meclisin Mayıs ayı ilk oturumunda AK Partili üyelerin verdiği önergeler MHP’li üyelerin oylarıyla kabul edilmedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Mayıs 2016 00:37
Önergelere MHP’den Ret

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Canan Aydın, gündeme alınması için şehrin farklı noktalarına konulan simgeler konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesini talep etti.

Aydın, “Isparta, halı ve gül ile nam salmış bir ilimiz. Ancak şehrimizde ne yazık ki bu iki unsuru taşıyan görselleri görmek çok mümkün değil. Isparta Belediyesi, son günlerde şehrin en yoğun caddelerinden olan Mimar Sinan Caddesi ve Kaymakkapı Meydanı’nda yeni obje çalışmaları başlatmıştır. Bu çalışmaların şehrimizi simgeleyen unsurlardan seçilmesini arzu ederdik. Ama görülen o ki seçilen objeler bunu çok yansıtmamaktadır. Kaymakkapı Meydanı’na konulan balık simgeleri Belediye İşhanı önüne konulan flamingolar konusunda kamuoyunun merakı söz konusudur. Öte yandan Mimar Sinan Camii karşısına konulan buğday caddesinin simgelendiğini düşündüğümüz buğday şekillerini de kamuoyu gerçekten sorgulamaktadır. İlimizin tanıtılması ve objeler konulması elbette gereklidir. Ancak Isparta adına yakışan çalışmalar yapılması ve çalışmaların bu yönde devam etmesi tek dileğimizdir. Bu anlamda yapılan çalışmalar için kamuoyunun bilgilendirilmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

AK Partili Emel Akbaş da Türkiye’nin birçok belediyesinde atık ekmek konteynırı hizmeti olduğunu ifade ederek, benzer uygulamanın Isparta’da da yapılması gerektiğini düşündüklerini söyledi.

Yapılan oylamada AK Partili üyelerin verdiği maddeler MHP’li üyelerin oylarıyla gündeme alınmadı.

Belediye Meclisi, Mayıs ayı oturumlarının ilkini dün gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın yokluğunda Nedim Yürekli başkanlığında toplanan Mecliste 13 gündem maddesi oylanarak, ilgili komisyonlara gönderildi.

Isparta Belediyesi, Belediye Meclisi’nden yeni otogar alanının kamulaştırılması için 06.11.2016 tarih ve 245 sayılı karar ile İller Bankası’ndan borçlanma yetkisinin, Belediye bütçesinden kamulaştırma yapılmış olması nedeniyle yetkinin iptal edilmesini talep etti.

Belediye ayrıca, Pirimehmet Mahallesi 1730 ve 1731 sokaklar arasında Isparta Belediyesi adına kayıtlı taşınmazlar üzerine yapılacak olan katlı otopark projesinde yapım bedelinin 4 milyon liralık kısmının İller Bankası’ndan borçlanma yapılması için Meclisten yetki istiyor.

Bu 2 talep, hafta içinde Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülerek Cuma günkü toplantıda oylanacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum