Öneri Mecliste Görüşülecek

Öneri Mecliste Görüşülecek

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Şubat 2015 15:39
Öneri Mecliste Görüşülecek

İl Özel İdare’nin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yanında bulunan 75 bin m2’lik fuar alanının ekonomiye kazandırılması konusunda somut adımlar atılmaya başlanıyor. İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, daha önce bu alanı değerlendirerek Özel İdareye sürekli gelir getirme hedefinde olduklarını açıklamış ve AVM yapılabileceğine değinmişti.

BAŞDEĞİRMEN’İN TEKLİFİ GÖRÜŞÜLECEK
Bunun üzerine ITSO Başkanı Şükrü Bağdeğrimen, alana AVM yerine Isparta ve Burdur’un yöresel ürünlerinin sergilenip satılacağı bir merkez yapılmasının daha doğru olacağı tezini ortaya atmıştı. Başdeğirmen’in bu önerisine açık olduklarını belirten Bolat, ‘’Biz her türlü teklif ve fikre açığız. Sayın Başkanın projesini meclis üyeleriyle değerlendirip bir karar vereceğiz. Burada 420 bin Ispartalının hakkını ve hukukunu korumak zorundayız. Burayla ilgili bize daha önce 2-3 farklı yerlerden satın teklifi geldi. Ben İl Genel Meclisi’ne geldiğimden bu yana devletin hiçbir malını satma taraftarı değilim. Ben devletin mallarını tüketmeye değil, devletin mallarına değer katmaya geldim. O eser orada varlığını sürdürdüğü müddetçe İl Özel İdare’ye gelir sağlayacak. Biz o geliri 203 köyümüze hizmet olarak aktaracağız. Atıl durumda olan projelerimizi bir an önce hayata geçirmek istiyoruz’’ dedi.

KAT KARŞILIĞI MODELİ ÜZERİNDE DURUYORUZ
Öte yandan bu alanla ilgili çalışma başlatılmasını önümüzdeki meclis gündemine aldıklarını ifade eden Bolat, ‘’Buraya bir kat karşılığı modeli uygulanması için ulusal bazda bir proje yarışmasına çıkacağız. Biz her türlü fikre ve yeniliğe açığız. Zaten her türlü fikre açık olmazsanız başarılı olamazsınız. Akıl akıldan üstündür. Bizim beğendiğimiz ve uygun olduğumuz projelerden daha nitelikli, daha rasyonel, daha kullanılabilir projeler çıkabilir. Dolayısıyla ulusal bazda proje yarışmasına çıkacağız. İleriye dönük, özel idareye sürdürülebilir bir gelir kaynağı olacak nitelikli bir proje üzerinde uzlaşıp bunu kat karşılığı modeliyle vereceğiz’’ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.