Öner'in Isparta'yı Karıştıran Açıklamaları 3

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, düzenlediği basın toplantısıyla Hükümeti, Vali Memduh Oğuz’u, Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’i Ak Parti İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz’ü, Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz’ı, Sağlık İl Müdürü S

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Eylül 2011 11:02
Öner'in Isparta'yı Karıştıran Açıklamaları 3

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KONUSUNDA
TBMM’nde Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komitesi üyesiyim. Isparta Milli Eğitiminin başarı ölçütlerine dair genel tespitleri siz de zaman zaman yapıyorsunuz. Bu görüşleri dile getirdiğim zaman iktidar partisi mensupları ve yandaşları karşı düşünceler sergilediler.

Sonra sayın Bakan kanun hükmünde kararname ile ildeki teknik sorumluyu görevden alan bir uygulama yaptı. İlde ki teknik sorumlu Milli Eğitim Müdürüdür. Devletin milletin sorumlusu olan da ildeki sayın Validir.

Teknik sorumlu görevden alındı ama teknik sorumlu görevden alınmadan milletvekili arkadaşımız sayın Süreyya Sadi Bilgiç, ‘niye personel üzerinde bu kadar duruluyor, biri gider biri gelir’ tarzında ifadeler kullandı. Siyasal iktidarlar emaneti ehline vermek üzere göreve talip olurlar. Ancak kişiler, istediklerini kahya, istediklerini müdür yaparlar. Sayın Bilgiç dostumuz çok beğeniyorsa savunduğu kişileri kendi çiftliğine kahya yapsın. Devletin çok önemli dairelerine müdür yapmaya, başarısız kişileri orada tutmaya hakkı yok.

Kaç yıl geçti aradan? Biri çıkmış ‘alsaydı’ demiş. Alma yetkisi Vali’de mi? Bizim kalsın dediklerimiz alınıyor, alınsın dediklerimiz kalıyor. Benden olsun çamurdan olsun zihniyeti ile hareket ediliyor. Emanet ehline verilir zihniyeti terk edildi. Eskiden bir daire müdürü atandığı zaman Vali Yardımcısı ya da kaymakam atandığı zaman Vali’den sorarlardı.

Şimdi bunlar sorulmaz oldu. Kimi gönderirlerse göndersinler Vali onunla çalışmak zorunda. Teşviklerinden olumlu etkilenmeyenler veya talimatlara aykırı hareket edenler de usulü dairesinde gerektiği şekilde uyarıldı veya yetkili makamlara önerildi.
Bugün okullarımız açıldı. Öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize, Türk milli eğitimine, bilim bugünyasına hayırlı uğurlu olsun. Ancak bugünkü açıklamalarla yetkililer her şeyin mükemmel olduğunu ifade ettiler. Sayın Başbakan geldiğinde gerekli brifingi verdim.

Birinde, görüşlerime katılmamakla birlikte sonuna kadar dinledi, birisinde yarıya kadar dinlemeyip bana verilen bilgiler böyle değil, biz o notları alalım inceleyelim dedi ve aldıktan sonra da incelediğini sanmıyorum. 9. Cumhurbaşkanımız sayın Demirel zamanında Milli Eğitimde önemli hizmetler aldı Isparta. Ancak köylere yapılan okullar devre dışı kaldı. Özellikle il merkezimizin de büyümesi karşısında merkezdeki eğitim altyapısı yetersiz kaldı.

Okullarda sınıf mevcutları kaça çıktı? Niye bazı okullarda ikili öğretim yapılmak zorunda oldu? Niye ikili öğrenim ve normal öğrenim deniliyor? Demek ki ikili öğrenim anormal. Hani her sınıf 30 kişi olacaktı? Hani her şey mükemmeldi? Hadi gerçeği söyle. Niye her şeyi tozpembe gösteriyorsun iktidara yağcılık olsun diye. Milleti mi kandırdığını zannediyorsun? İşte gerçekleri çıkar biri böyle takın takır söyler. Ne diyeceksin şimdi gerçekleri söylemeyen sayın yetkili?

Ayrıca kanun hükmünde kararname ile TBMM’nin bilgisi ve onayı olmadan kanun hükmünde kararname ile genel bir yetki ile meclis çoğunluğu ile alınan genel bir şekti ile, bu yetkiler kötüye kullanılarak milli eğitimin temel amaçlarından sapılmıştır. Geriye Bakanlığın adından ‘milli’ sıfatının çıkarılması kalmıştır. Vahameti, dehşeti algılayabilir musunuz? Sayın Milli Eğitim Bakanı, TBMM kürsüsünden ettiği yemine aykırı uygulamalar peşindedir. Sayın Başbakan ve sayın Milli Eğitim Bakanı’nın aldatmacalardı her gün biraz daha büyüyor. Çünkü her aldatmacadan sonra oyları artan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Önce çıraklık aldatmacası idi, sonra kalfalık aldatmaca süreci başladı, şimdi usta aldatmaca sürecini yaşıyoruz.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.