Öner'in Kimlik Bilgileri Neden Deşifre Edildi ?

CHP Isparta Milletvekili Adayı Ali Haydar Öner, kimlik bilgilerinin kendi bilgisi dışında birilerine verildiğini ileri sürerek, bu olayın sorumlularının biran önce bulunmasını istedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Haziran 2011 22:44
Öner'in Kimlik Bilgileri Neden Deşifre Edildi ?

Milletvekili Adayı Ali Haydar Öner, kimlik bilgilerinin kendi bilgisi dışında birilerine verildiğini ileri sürerek, bu olayın sorumlularının biran önce bulunmasını istedi.

Öner, düzenlediği basın toplantısında, Nüfus Müdürlüğü'nden alınan kimlik bilgilerinin çarpıtılarak, her yere dağıtıldığını son olarak ise CHP Gençlik Lokali'nin camı kırılarak bildirinin içeriye atıldığını söyledi. Bildirilerde gerçeği yansıtmayan bilgilerin yer aldığını ifade eden Öner, 38 yıldır mülki idare amirliği görevini şerefiyle yaptığını ama siyasete atılmasının ardından ağır saldırılara maruz kaldığını bildirdi. Yalan ve uydurmadan ibaret belgelerle ailesine ve şahsına yönelik karalama kampanyası başlatıldığını öne süren Öner, sözlerine şöyle devam etti:

"Ailem 1906 yılında Adana'ya yerleşti. Ailemi 1937 Dersim isyanıyla ilişkilendirmek istediler. İddia sahipleri iftiralarından geri durmuyorlar. Dersimli olmak suç değil ama Dersimli değilim. Sivaslı olmakla itham ediyorlar. Sivaslı olmak suç değil ama Sivaslı değilim. Ailemde kamunun her biriminde göreve almış bireyler vardı. Siyasete girdikten sonra panik olan çevreler tarafından alçakça bir organizasyon olduğunu gördüm. "

Nüfus kayıt bilgilerinin 6 Mayıs tarihinde 3 kez, 3 Haziran ve 6 Haziran tarihlerinde de bilgisi dışında çıkarıldığının tespit edildiğini söyleyen Öner, belgelerin yalan ve iftiralarla doldurulup pazarlarda, mahalle aralarında dağıtıldığından yakındı.

Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'ı arayarak olayın faillerinin ortaya çıkarılmasını istediğini ifade eden Öner, MOBESE sistemiyle donatılmış Isparta'da olayın aydınlatılamamasına bir anlam veremediğini kaydetti. Olayın bir an önce aydınlatılmasını isteyen Öner, "Faillerin 13 Haziran'da bulunmasının hiç bir önemi yok. Asıl hedefleri CHP'ninSeçim zaferini engellemektir" dedi.

Öner, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun ilgili maddelerine göre nüfus kayıt bilgilerinin hangi durumlarda ve kimlere verileceğinin açıkça belirtildiğini söyledi.

Öner, sözlerine şöyle sürdürdü:

"Benim bilgim dışında kişi haklarıyla ilgili bir belgenin başkasına verilmesinin sorumlusu veya sorumsuzu kim? Burada açıkça görevi kötüye kullanma ve bu belgeleri veren ve talep edenler hakkında takibat yürütülmesi sorumluluğu var. Cumhuriyet Savcılığı'na, İçişleri Bakanlığı'na ve Isparta Valiliği'ne yazılı dilekçe verdik. Bu işin süratle çözülememesi durumunda Valilik, Nüfus Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü zan altında kalır ve bu kurumların saygınlığına darbe vurulmuş olur. Eğer Vali Oğuz, yandaş değilse 20 dakikada bu bilgileri talep edenleri ve bilgileri verenleri bulur. Herhalde kaset bulamadıkları için hakkımda başka yollara yöneldiler. Oysa telaşın yandaşlara yararı yok. "

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, toplantıda Eğirdir Kovada Koruma Birliği'nde üye olarak görev yapan Mustafa Gökceylan'ın CHP lehine çalıştığı gerekçesiyle Vali Memduh Oğuztalimatıyla görevine son verildiğini ileri sürdü. Öner, Vali Oğuz'a Mustafa Gökceylan'ın hangi gerekçe ile görevine son verildiğini sordu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum