Onlar Başardı, Sıra Sizde…

Onlar Başardı, Sıra Sizde…

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Aralık 2018 10:59
Onlar Başardı, Sıra Sizde…

gençlerin yeniden topluma kazandırılması amacıyla yaptıkları çalışma neticesinde bu gençlerden oluşan Mehteran Takımı’nın ilk konserini 22 Aralık Cumartesi günü vereceğini söyledi.

Kısa adı UYUMDER olan Uyuşturucu Bağımlılıklarla ve Alkolizmle Mücadele Derneği’nden büyük organizasyon. Söz konusu dernek ile üç kuruluşun da katılımı ile ortaklaşa hazırlanan ‘Yanan ateşe bir su da söz dökün. Kaybolan gençliğimize bir mum da siz yakın’ programı 22 Aralık 2018 Cumartesi günü saat 19.30’da Işıkkent Spor Salonunda gerçekleştirilecek.

ERBİL; “AMACIMIZ, GENÇLERİMİZİ
BU İLLETTEN UZAK TUTMAK”
Uyuşturucu Bağımlılıklarla ve Alkolizmle Mücadele Derneği (UYUMDER) Başkan Yardımcısı Yaşar Erbil, söz konusu programda kermes, dünya şampiyonlarının katılacağı spor etkinlikleri ve halk oyunları gösterileri gibi zengin bir program hazırladıklarını ifade ederek, amaçlarının hem halkı uyuşturucu belasına karşı duyarlılığını sağlamak hem de gençleri bu illetten uzak tutmak olduğunu söyledi.

“BAĞIMLILIK TEDAVİ VE
REHABİLİTASYON MERKEZİ”
Başkan Yardımcısı Erbil, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi bizler, 2015 yılında kurulan Uyuşturucu Bağımlılıklarla ve Alkolizmle Mücadele Derneği’ni yani kısa adıyla UYUMDER’i kurduk. Bu derneği kurmaktaki amacımız Isparta'da uyuşturucu illetine düşen gençleri bu çıkmazdan kurtarmaktı. Bu doğrultuda üç yıldır çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Tabi, biz bu çalışmaları sürdürürken Eğirdir yolu üzerinde Isparta Valilik öncülüğünde Türkiye’de ilk kez Isparta’da Bağımlılık Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yapıldı. Bu bizi son derece memnun etti. Şimdi burada yapılan eğitim ve diğer çalışmalarla madde bağımlılığına bulaşan gençlerin yeniden topluma kazandırılmasını hedefliyor. 25 gencin tedavi altına alındığı merkezde tedaviden sportif aktivitelere kadar çok sayıda etkinlik yer alıyor.

“UYUŞTURUCU KULLANAN GENÇLERİMİZDEN
OLUŞAN MEHTERAN TAKIMI KURDUK”
Biz de, Dernek olarak gençlerimizi bu uyuşturucu illetinden uzaklaştırmak için onlara bir uğraşı olması adına uyuşturucu kullanan gençlerimizin oluşturduğu ‘Mehteran Takımı’ kurduk. Şuana kadar bir takım etkinliklerde konser veren bu Mehteran Takımımız ilk defa 22 Aralık’ta düzenleyeceğimiz geniş kapsamlı programla halkın karşısına çıkacak. O gün ilk ciddi sınavını verecek. Bundan dolayı çok mutluyum.

“İÇERİĞİ ÇOK ZENGİN
BİR PROGRAM HAZIRLADIK”
Derneğimizle birlikte, Yaşar Yapı Market, Erbil Spor Kulübü ve El Ele Derneği işbirliğinde 22 Aralık Cumartesi günü gerçekleştireceğimiz programımızda, ilk olarak saat 17.00’de Kermesimizin açılışını yapacağız. Saat 19.30’dan itibaren ise program başlayacak. Programda ilk olarak UYUMDER sayesinde bağımlılıktan kurtulan bir kardeşimizin gençlere tavsiyeleri olacak. Ardından Isparta Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri Korosunun seslendireceği şarkılar yer alacak. Ney dinletisinin ardından Kafkasparta Halk Oyunları gösterilerinin Uzakdoğu Sporları ve Dünya Şampiyonlarının gösterileri takip edecek. Ardından sahneye biraz önce bahsetmiş olduğum UYUMDER Mehteran Takımı çıkacak ve gösterilerini sunacak” dedi.

“PROGRAMIMIZA TÜM ISPARTA
HALKINI DAVET EDİYORUM”
Uyuşturucu Bağımlılıklarla ve Alkolizmle Mücadele Derneği (UYUMDER) Başkan Yardımcısı Yaşar Erbil, 22 Aralık’ta düzenleyecekleri uyuşturucu ile mücadele yardım gecesi ve kermesine tüm Isparta halkının davetli olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.