Onlar Doğal Hayatı Çok Sevdi

Onlar Doğal Hayatı Çok Sevdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Nisan 2018 12:15
Onlar Doğal Hayatı Çok Sevdi

Şehit Sezgin Uludağ İlkokulu ve Anasınıfı öğrencileri, SDÜ Orman Fakültesi'ni ziyaret ederek doğa ve yaban hayatı hakkında bilgiler aldılar; kamp kurup kuş gözlemciliği yaptılar. SDÜ Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Fakir, doğa ile temiz hava, su ve sağlıklı gıda arasındaki ilişkiyi anlattı.

-''DOĞA'' = ''HAYAT''
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Orman Fakültesi, gelecekte Türkiye'yi daha aydınlık, müreffeh bir noktaya taşıyacak olan minik öğrencileri ağırladı. Şehit Sezgin Uludağ İlkokulu ve Anasınıfı öğrencileri, Müdür Yardımcısı Mehmet Ağur, Öğretmen Binali Polat, Emel Uyar, Halime Arıkan, Filiz Taner ve Filiz Ünal koordinatörlüğünde doğa ile etkileşime geçti.

SDÜ Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Fakir, 100 minik öğrenciye doğa ile temiz hava, su ve sağlıklı gıda arasındaki ilişkiyi anlattı. Yeni kuşaklara erken çocukluk döneminden itibaren doğa eğitimi verilmesi gerektiğini savunan Prof. Dr. Hüseyin Fakir, şöyle konuştu:
''DOĞA'' çocuklarımızın ''İYİ İNSAN'' olmasını da garanti eder.



Çocuklarımıza doğa sevgisini aşılamamız gerekiyor. Bunun için de toprak ile temas etmelerini sağlamamız gerekiyor. Yaban hayatını tanımaları için imkânları seferber etmemiz gerekiyor.

Biz SDÜ Orman Fakültesi olarak sürekli erken çocukluk eğitim- öğretimi verilen kurumlarla işbirliği yapıyoruz. Minik öğrencilerimizi SDÜ'de misafir ediyoruz. Toprak ile temas etmelerini sağlıyoruz. Çocuklarımızın öğretmenlerinden, ailelerinden özel bir isteğim var:

''Lütfen çocuklarınızı bilgisayarın karşısından kaldırın. Toprak ile temas ettirin. Doğa'ya götürün. İmkân olursa kamp kurun. Gökyüzünün enginliğinde yıldızları seyrederek bir gece geçirsinler; uyusunlar. Doğa'yı seven, korumacı olur. Temiz hava, su, sağlıklı gıdayı sağlayan doğa, muhakkak ki çocukların da geleceklerini iyilik, güzellik, sevgi, anlayış, hoşgörü, değer ve fayda odaklı şekillendirecektir.''

-Kamp kurup, fidan diktiler
Şehit Sezgin Uludağ İlkokulu öğrencileri, daha sonra SDÜ Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi Anabilim Dalı'ndan Dr. Öğretim Üyesi Yasin Ünal koordinatörlüğünde ''Doğa Eğitimi'' etkinliklerine katıldılar.
Dr. Öğr. Üyesi Yasin Ünal, çocuklara Yaban Hayatı Laboratuvarı'nı gezdirdi. Öğrenciler ''Tahnit'' olarak sergilenen kuş ve memeli yaban hayvanlarına dokunma fırsatı yakaladılar. Çocuklar, SDÜ Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde incelemelerde bulundular. Ayrıca öğrenciler SDÜ Botanik Bahçesi'nde kendi fidanlarını diktiler. Ardından çocuklar toprak ile temas ettirildi. Belirlenen alanda çadırlı kamp kurdular. Öğrenciler, teleskop ile kuş gözlemciliği yaptılar.



SDÜ Yaban Hayatı Ekolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Ünal, ''Doğa'nın bir dili var. Çocuklarımız o dili Doğa'nın kalbinde dinlediler. Gözlerindeki mutluluk ışıltısını gördüm. Her yıl farklı eğitim- öğretim kuruluşlarından gelen binlerce minik öğrencimize aynı eğitimi veriyoruz'' dedi.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum