Onlar İçin Yüzlerce Metre Kuyruk Oluştu

Onlar İçin Yüzlerce Metre Kuyruk Oluştu

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Mart 2017 17:27
Onlar İçin Yüzlerce Metre Kuyruk Oluştu

1.Isparta Kitap Fuarı hafta sonu onbinlerce kitapseveri ağırladı. Birbirinden ünlü yazarlar okurlarıyla buluştu, kitaplarını imzaladı. Kitapları imzalatmak isteyen okuyucular yüzlerce metre kuyruklar oluşturdu. 
 
Isparta Belediyesinin Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlediği 1.Isparta Kitap Fuarını hafta sonu da onbinlerce kitapsever ziyaret etti. Kitapseverlerin akınına uğrayan fuarda adım atmak neredeyse imkansız hale gelirken, fuarın son konukları arasında Engin Alan, Canan Tan, Ayşe Kulin, Sinan Akyüz, Işık Öğütçü, Nihat Hatipoğlu gibi onlarca yazar katıldı. İmza günleri ve söyleşilerin düzenlendiği kitap fuarına vatandaşların ilgisi yoğun olurken, aldıkları kitapları yazarlarına imzalatmak isteyen binlerce kitapsever metrelerce kuyruk oluşturdu. Yazarlar, kitapseverler ve yayınevleri ise böyle bir organizasyona vesile olan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür etti.

1.Isparta Kitap Fuarının açıldığı günden buyana yazarları, yayınevlerini ve kitapseverleri bir an olsun yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın yazarlara katılımlarından dolayı plaket takdim etti. Eşi Dilek Günaydın ile birlikte stantları dolaşan, yayınevleri ve yazarlarla sohbet eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kitapseverleri kırmayarak fotoğraf çekildi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Fuarda çok önemli yazarlarımızı ağırlıyoruz. Türkiye’nin çok sevdiği yazarlar. Bu yazarlarımızı burada ağırlamaktan, kitapseverlerimizle buluşturmaktan son derece mutluluk duyuyorum. Böyle bir fuarımıza katıldıkları için yazarlarımıza, yayınevlerimize ve kitapseverlerimize teşekkür ediyorum, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Kitapseverlerimizi, yazarlarıyla Gökkubbe’nin altında buluşturmaktan dolayı mutluyum.” dedi.   

Tüm yazarları stantlarında ziyaret eden Başkan Günaydın’a, böyle bir etkinliğin Isparta’da düzenlenmiş olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Engin Alan, “Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Okumak, okumak, okumak bundan daha önemli bir şey yok. Bana gelen bilgilerde ilk olmasına rağmen Isparta Kitap Fuarının pek çok yerde yıllardır yapılan fuarların da önüne geçtiği istikametinde. Dilerim Isparta kitap fuarı da geleneksel hale gelsin, Ispartalıların her yıl bir uğrak yeri olsun. En son 2005-2006 yıllarıydı yanılmıyorsam buraya gelmiştim. Aradan 10 yıl geçti, Isparta’yı çok değişmiş, gelişmiş buldum. Isparta güller diyarı, gül gibi şehir olmuş. Başta belediye başkanı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.  

Kitap fuarlarının kendisi için önemli olduğunu söyleyen Yazar Canan Tan da, “Bu fuar Isparta’da bir ilk, ancak o kadar bir tecrübeyle hazırlanmış ki, sanki 10 defa kitap fuarı yapılmış gibi. Isparta Belediyesini kitaba verdikleri hizmet, önem için kutluyorum. Burada bulunmaktan dolayı son derece mutluyum. Çok yoğun bir okuyucu kitlem var onlarla buluşuyorum. Bana bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyorum, devamının gelmesini diliyorum. Bundan sonra da koşa koşa geleceğimin sözünü veriyorum” görüşlerinde bulundu.  
Yazar Ayşe Kulin de, böyle bir ilgiyi beklemediğini ve karşılaştığı manzara karşısında mutlu olduğunu söyleyerek, “İnanılmaz sevindim, çok memnun oldum. Çok onurlandım. İnşallah her sene geleceğim, her sene kitap fuarınızı yapın. Bu bir ilk, büyük başarılar içerisinde yıllarca sürmesini diliyorum” dedi.

Büyük edebiyatçılardan Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü, “Böyle yaşayan bir şehirde, böyle bir fuarın gelecekte de devam etmesi en büyük dileğim. Bizler de yazarlar, yayınevleri olarak sizlerin yanınızdayız” ifadelerinde bulundu.   

Isparta’da kendisinin bir rüyasının gerçekleştiğini söyleyen Yazar Sanatçı Ahmet Şafak da, “Isparta’da güller diyarında iddiam şuydu, ‘Isparta’da kitaplar güller açacak’ demiştim. Hakikaten kitaplar güller açtı. Çok başarılı olundu. Bu başarıda sayın başkanımın himayesi ve sürekli burada oldu. Kitap fuarını çok önemsedi. Isparta ve yöre halkı Antalya, Afyonkarahisar, Burdur’dan insanlar buraya akın etti. Burası bir çekim merkezine dönüştü. Kitabın bulunduğu yeri çekim merkezine dönüştürenler şüphesiz geleceğe büyük bir imza atıyor demektir. Yayıncılar, yazarlar, kitapseverler çok memnun. Bu da beni ziyadesiyle memnun etti. Size teşekkürlerimi sunuyorum, tebrik ediyorum” görüşlerinde bulundu.

1.Isparta Kitap Fuarına katılan 7’den 70’e kitapseverlerde fuarın düzenlenmesinden dolayı duydukları mutluluğu dile getirdiler. Fuara Manavgat’tan geldiğini söyleyen Kenan Aktaş “Çok güzel bir ortam. Bu devirde insanların okuması gereken birçok kitap var. Bu fuar alanında daha önce başka etkinliklerde oldu, onlara da katılmıştık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Böyle bir fuarın sadece Isparta’da değil ülkenin her yerinde olmasını diliyorum. Bu fuarın örnek olmasını diliyorum. Başkanımıza da böyle bir etkinlik düzenledikleri için teşekkür ediyorum. Ispartalılara böyle bir etkinlik kazandırdığı için, Ispartalılar çok şanslı” dedi.

Fuar alanını gezen Süleyman Düden isimli kitapseverde, “Bu fuarı Isparta tarihinin en büyük hizmeti olarak görüyorum. Isparta’nın çok özel bir konumu var. Fuar yeri de çok güzel. Güzel ifadesi eksik gelir, olağanüstü. Bu fuarın kökleşmesini istiyorum. Bu fuarın ebedi olması lazım. Buna Isparta layık. Türk milletinin kültür devrimi, bilgi devrimi Isparta’dan çıkacak” görüşlerinde bulundu.

Başkan Günaydın ile fuar alanında karşılaşan ve ‘Başkanım ben kitap fuarını çok sevdim’ diyen Muhammet Emin isimli minik kitapsever, “Hayatla ilgili kitaplar söz konusu. Çok güzel, mesela beyni çalıştırıyor. Boş vakit bulduğumuzda kitabı okumalıyız. Televizyona bakmamalıyız, ama kitabı bol bol okumalıyız” diyerek adeta ders verdi. Başkan Günaydın’da “Varsa kitap okumayanlar, bu söylediğin sözler onlara bir ders oluyor. İnşallah bu sözleri okumayanlar duyar. Seni bu küçük yaşta bu düşüncelere sahip olduğun için tebrik ediyorum. Bu yolda devam et, başarılar diliyorum, tebrik ediyorum” görüşlerinde bulundu.

Yine kitap fuarı boyunca çok sayıda yazar, binlerce severiyle buluşarak söyleşilerde bulundu. Bu isimler arasında Nihat Hatipoğlu, Sinan Akyüz, Ataol Behramoğlu, Sebahat Şahin gibi isimler de yer aldı. Söyleşi alanı kitapseverler tarafından hınca hınç doldurularak, yazarlarla bir arada olunmanın mutluluğu salona yansıdı. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum