Onlar Isparta'nın Gururu

Isparta’nın dışarıda futbol oynanan oyuncuları, bu sezon başarılı bir performans sergiledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Haziran 2012 16:57
Onlar Isparta'nın Gururu

Isparta’nın futboldaki dışarıdaki temsilcileri bu sezon başarılı grafik çizdi. Ispartaspor altyapısından yetişen ve sezon başında Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Elazığspor’a transfer olan genç file bekçi Akın İsmail Köroğlu yeni takımıyla şampiyonluk yaşarak Süper Lige çıktı. Köroğlu, Türkiye Kupası maçında görev yaparken A2 Ligi’nde de başarılı performans gösterdi. 20 yaşındaki Köroğlu, Türk futbolunun gelecek vaat eden kalecileri arasında gösteriliyor.

Yine Ispartaspor’un altyapısından yetişen 17 yaşındaki Burak Nemli, Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Kayseri Erciyesspor’un A2 takımında başarılı bir performans sergiledi. Nemli, Manavgat Evrenseki’den sonra transfer olduğu Erciyes’te savunmada göz doldurdu.

Isparta’nın futboldaki gururlarından 20 yaşındaki Kemal Ünal, Tarsus İdmanyurdu ile şampiyonluk yaşayan diğer bir isim. Ispartaspor altyapısında yetiştikten sonra Ankaraspor’a transfer olan Keçiörengücü, Ankaraspor, Ankaragücü, Çankırıspor ve en sonda Tarsus İdmanyurdu’nda forma giyen Ünal, orta sahadaki etkili futboluyla dikkat çekti. Ünal, 5 gol kaydetti. Ankaragücü’nün futbolcusu olan Ünal’a da bir çok takımdan teklifin geldiği öğrenildi.

Yine Ispartaspor altyapısından yetişen Ömer Altunay ve Özkan Yalçın’da 3. Lig ekiplerinden bu sezon Çanakkale Dardanel’de forma giydi. Yalçın ilk yarıda sakatlanmadan önce başarılı bir grafik çizerken Altunay’da göz dolduran futboluyla dikkat çekti.

Futbola Özel İdarespor ve Ispartaspor altyapısında yetiştikten sonra 15 yaşındaki Enes Tuncer Süper Lig’deki temsilcilerimizden Medical Park Antalyaspor’un altyapısında forma giyiyor. Tuncer, altyapıda başarılı bir sezon geçirdi.

Yine Ispartaspor altyapısından yetişen Elazığspor, Mardinspor, Kayseri Erciyesspor, Diyarbakırspor gibi büyük kulüplerde forma giyen Evren Avşar, bu sezon 2. Lig takımlarından Altayspor’da forma giydi. 29 yaşındaki Avşar’ın mutsuz bir sezon geçirirken başka bir takımla anlaşması söz konusu olduğu belirtildi.

Isparta’nın futboldaki önemli isimlerinden Hüseyin Kartal’da futbolda son dönemlerine yaklaştı. Sidespor altyapısından yetiştikten sonra Ankaragücü, Denizlispor, Diyarbakır, Kasımpaşa, Göztepe ve en sonda Yeni Malatyaspor formalarını giyen Kartal’ın bundan sonraki yaşantısına antrenör olarak devam edeceği öğrenildi. Kartal, santrfor mevkiinde Türkiye’nin en önemli isimleri arasında yer almış ve Milli formayı defalarca giymişti.

Levent DOĞAN

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.