Onlar Yazmaktan, Belediye Boyamaktan Bıkmadı

Onlar Yazmaktan, Belediye Boyamaktan Bıkmadı

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Aralık 2015 18:28
Onlar Yazmaktan, Belediye Boyamaktan Bıkmadı

Yalvaç Belediye Sarayı’nın Batı ve Kuzey girişlerinde duvarlar gençler tarafından abuk sabuk yazılarla kirletiliyor. Belediye görevlileri de fırsat buldukça boya ile kapatmaya çalışıyor

Yalvaç Belediye hizmet binasınında içinde bulunduğu Belediye Sarayı’nın bazı duvarları WC’lerde görmeye alışık olduğumuz müstehcen yazılarla dolu. Gençler tarafından yazıldığı tahmin edilen bu yazılarla başı dertte olan belediye görevlileri neredeyse haftada bir duvar boyuyor.
Yerli-yabancı çok sayıda insanın girip çıktığı binanın özellikle batı ve kuzeyde bulunan giriş bölümlerindeki duvarlara yoğun şekilde yazılan yazılar hem kirliliğe neden oluyor hem de ahlak dışı yazılar Yalvaç’a yakışmıyor.

Belediye Sarayı’nda kiracı olarak bulunan esnaflar bu konuda yapılabilecek en doğru şeyin girişleri gösteren kamera düzeneği kurulması olduğunu savunarak ‘Belediye böylelikle hem bu tür çirkin davranışların önüne geçmiş olur hem de bina güvenliği konusunda caydırıcı bir önlem alınmış olur. Bugüne kadar verilen boya parası ile sanırız bir güvenlik kamera sistemi kurulurdu. Bu ayıp bize yeter’ şeklinde şikayet ve isteklerini dile getirdiler.

ONLARCA TELEFON NUMARASI YAZILI
Duvarlara yazılan yazılar içerisinde komik yazılar olduğu gibi müstehcen yazılar da bulunuyor. Bu yazılara kime ait olduğu belli olmayan telefon numaraları da eklenmesi bazı kişilerin zan altında bırakılmasına neden oluyor.

BU BİR SUÇ
Yapılan bu tür eylemlerin kamu malına zarar verme açısından Kabahatler Kanunu’na göre suç sayıldığı ifade ediliyor. Bu konuyla ilgili olarak geçmişte bir mahkeme kararı da bulunuyor. Kırıkkale’de, sevdiği kızın ismini okulun duvarına yazan genç, Kırıkkale 2.nci Asliye Ceza Mahkemesinde Kabahatler Kanunu’na göre, ’kamuya ait yerlere yazı yazarak kirletmek‘ suçlamasıyla öncelikle okul duvarındaki yazıyı silmek kaydıyla 1 yıl ücretsiz Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünde çay ve temizlik işlerinde çalışma cezasına çarptırıldı.

Olayın diğer bir boyutu da duvarlara yazılan telefon numarasının sahibinin şikayetçi olması halinde faili belirlendiği takdirde hakaret, iftira gibi suçlamalarla ceza alabileceği de ifade edildi. Öncelikle anne ve babaların okulda öğretmenlerin gençleri bu tür davranışların doğru olmadığını anlatmaları bekleniyor.

Nurettin Arkan / Yalvaç

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum