Onlara Geleceklerini Hediye Et

Isparta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında "Onlara Geleceklerini Hediye Et" projesini uygulamaya koydu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mart 2014 13:45
Onlara Geleceklerini Hediye Et

Projeyle suça karışmış ya da suç ve şiddet eğilimi riski taşıyan, sosyal yaşam düzeyi düşük dezavantajlı çocuk ve gençlerin suç ortamından uzaklaştırılarak okula devamlılıklarının sağlanması amaçlanıyor.

Toplam 11 ay sürecek projeye Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), IspartaBelediyesi, ilgili kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri de destek verecek. 800 kişi olarak belirlenen hedef grup proje dahilinde şehir içi ve şehir dışı gezilere götürüleceği, okullarda, güvenli internet eğitimi verileceği, çocukların sinemaya götürüleceği, suç ve şiddet ile başa çıkabilmeleri için çeşitli konularda yapılacak bilgilendirmenin ardından vizyonda bulunan filmleri izleyecekleri ve il genelinde okula devam edemeyen 45 öğrencinin okula kayıtlarının takibinin yapılacağı bildirildi.

Isparta Polisevi'nde yapılan tanıtım toplantısına Vali Vahdettin Özkan ve eşi Ruhan Özkan, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Eren, SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kamu kurumlarının yöneticileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, Şanlıurfa'da görev yaptığı sırada 30 bin öğrenciye ulaştıklarını ve olumlu neticeler aldıklarını belirterek, "Burada da başarılı olacağımızı düşünüyorum. Bir şekilde suça sürüklenen çocuğun bilgi notların baktığımızda yüreğimiz yanıyor alilerin ayrıldığını görüyoruz. Şu anda dezavantajlı durumda olan maddi durumu yetersiz, okulla problemi olan 800 kişiyle arkadaşlarımız ilgilenecek. Diğer kurumlara da işler düşüyor. Bu projeyle mağdur olan çocuklara gençlere kucak açmayı düşünüyoruz" dedi.

Vali Vahdettin Özkan da sürdürülebilir kaliteli bir nesil açısından projenin önem taşıdığına dikkat çekerek, "Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan korunması, onlara iyi yaşam sunulması için fert olarak bizlere düşen görevler var. Bizim kültürümüzde yerleşik bir aile kurumu var. Aile kurumunun gereklilikleri ve ailede yetişen çocuklarımıza düzeyli eğitim verilmesi, onlara yeni teknolojiyle tanışırken aynı zamanda bize ait olmazsa olmazlarımızı çocuklarımızın yanlış yollara sapmadan, aşılamak hepimizin üzerinde durması gereken bir husus. Bu yönden polis teşkilatımızı tebrik ediyorum. Uluslararası standartlar açısından mukayese ettiğimizde önleyici kollukla ilgili yeni normlar geliştirildi.

Dezavantajlı gruplara vereceğimiz maddi ve manevi destekler kurumsallaştırıldı. Bunla ilgili daire başkanlıkları kuruldu. Türk polisi en güzle şekilde insan kaynaklarını kullanıyor. Toplum Destekli Polis'in başarısıyla bu projenin koordine edilmesi kararlaştırıldı. Gelecek nesillerle ilgili endişeler, onların eğitimi, yanlış işlere sapmaması herkesin sorunu. Suça bulaşmadan önleyici kolluk faaliyetleri çok önemli. Bunun kurumların işbirliğinde yapılmasının geniş alanda etki oluşturacağı açık" diye konuştu

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.