Onlarda Asker Oldu!

Genelkurmay Başkanlığı’nın direktifleri doğrultusunda engelli vatandaşlara yönelik 2014 yılı bir günlük temsili askerlik yemin töreni İl Jandarma Komutanlığı’nda yapıldı. Törende gurur, hüzün ve gözyaşı birbirine karıştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Mayıs 2014 18:02
Onlarda Asker Oldu!

BU HABERİ İLK KEZ AJANS32'DE OKUYORSUNUZ

Onların başından neler geçti bilinmez… Kimisi bedensel, kimisi zihinsel engelli… Ama Türk Bayrağına gördüğünde hepsi hepimizle aynı gururu yaşıyor… Onların askerlik yapmasına bedenleri izin vermedi ama yürekleri “Her Türk Asker Doğar” felsefesi ile çarpıyor.

Isparta’daki 33 engelli vatandaş için Genelkurmay Başkanlığı’nın direktifleri doğrultusunda bir günlük temsili askerlik ve yemin töreni yapıldı.

İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törene Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Eğirdir Dağ Komando Okulu Komutanı Tümgeneral Ethem Büyükışık, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Cömert, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk, çeşitli daire müdürleri ve engelli vatandaşların aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende önce Temsili Kına yakma töreni düzenlendi. Kına yakma törenini ardından kışlaya askerlik görevini yapmak için ilk gelen Jandarma Er Mahmut Sağlam’a Vali Vahdettin Özkan tarafından hediye takdim edildi.

İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Cömert, törende yaptığı konuşmada “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ayrılmaz bir parçası olan Türkiye Cumhuriyeti Jandarması saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen engelli vatandaşlarımız, heyecan ve coşku ile asker elbiselerini giymiş ve kahraman birer Mehmetçik olarak karşınızda gurur ve onurla durmaktadırlar” dedi.

Jandarma Komutanı Albay İsmail Cömert, engelli vatandaşların ailelerine de seslenerek “Bugün askerlik hizmetini yerine getiren evlatlarınızın gözlerindeki pırıltıyı büyük bir memnuniyetle gözlemliyor ve bunun haklı gururunu yaşıyorsunuz. Bu gençlerimizin kendilerine vatan savunmasında bir görev düştüğünde diğer askerlerimizden geri kalmayarak verilecek her görevi en iyi şekilde yerine getireceklerine olan güvenimiz tamdır” ifadelerini kullandı.

Engelli Yükümlüler adına konuşan Jandarma Er Yılmaz Kılınç ise konuşmasında Genelkurmay Başkanlığı’na ve İl Jandarma Komutanlığı’na teşekkür ederek “Bu temsili askerlik uygulaması bizi gerçekten çok sevindirdi. Vatani görevimizi yapmamıza vücudumuz engel oldu. Burada bize yaşattıkları bu tarifsiz duygu için emeği geçen bütün komutanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından ‘silah ve arkadaş tutarak’ askerlik yemini eden 33 engelli genç, terhis belgelerini, hediyelerini ve Türk Bayrağını Vali Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Eğirdir Dağ Komando Okulu Komutanı Tümgeneral Ethem Büyükışık ve Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk’ün elinden aldı.

Geçit töreninin ardından sona eren törende engelli gençler giydikleri kamuflajlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törenin ardından İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde kokteyl düzenlendi.























































Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.