Onların Derdi Benim Derdimdir

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Üzüm Pazarı esnafını ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mayıs 2013 13:16
Onların Derdi Benim Derdimdir

Anıtlar Kurulu Kararı ile üst örtüsünün kaldırılması istenen Üzüm Pazarı esnafını ziyaret eden Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Üzüm Pazarı esnafımızın derdi, benim derdimdir. Esnafımız buranın üst çatısının hemen kaldırılmasını istemiyor. Bende istemiyorum ancak ortada bir de hukukun vermiş olduğu karar var. Esnafımızla istişarelerde bulunduk. Bu konuda hassasiyetim var” dedi.

Bir süre önce Anıtlar Kurulu’nca üst örtüsünün kaldırılmasına karar verilen ve çıkan mahkeme kararı esnafa tebliğ edilen Üzüm Pazarı’nda tedirgin bekleyiş sürüyor. Esnafı ziyaret eden ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, esnafla birlik ve beraberlik içerisinde olduklarını söyledi.

Üzüm Pazarı esnafı, üst örtünün kaldırılmamasını, yenisinin de yapılmamasını isterken, “Burayı çözelim. Üzüm Pazarı üst örtülü olsun ve Anıtlar Kurulu’nun kabul edebileceği bir proje olsun istiyoruz. Koruma Amaçlı İmar Planı çerçevesinde hazırlanacak projelerle buranın sorununun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz” dediler.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, konuyla ilgili olarak üç koldan çalıştıklarını, 2-3 ayrı projenin hazırlanmaya devam ettiğini dile getirirken, “Üzüm Pazarı’nın üst örtülü halini esnafımız ve halkımız benimsedi. Esnafımızın derdi benim de derdim sayılır. Burası ile ilgili olarak proje hazırlanıyor. Üzüm Pazarımızın üst örtüsünün kaldırılması noktasında tebligatta da bulunuldu.

Ancak ben seçimlerden önce ‘halkım ne istiyorsa, ben onu yaparım’ demiştim. Esnafımız burasının hemen yıkılmasını istemiyor, yeni bir proje uygulanıncaya kadar en azından mevcut durumun korunmasını talep ediyor. Ancak bir de bu konunun hukuksal boyutu bulunuyor. Esnafımızla konuyu istişare ettik. Üzüm Pazarımızın üst örtüsü kaldırılsa da daha güzelini yapmayı taahhüt ediyorum.

Ancak buraya da şu anda üst örtü için bir masraf yapılmış, burada da bir maddi kaybın olmamasını istiyorum. Çıkacak her maddi konuda tüyü bitmemiş yetimin hakkı bulunuyor. Bu konuda hassasiyetim var. Esnafımızla birlik ve beraberlik içerisindeyim. Zaman içerisinde burasıyla ilgili bir çözüm oluşturacağız ve olumsuzluğu ortadan kaldıracağız” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum