Onların Dertleriyle Dertlendi

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Başbakan Erdoğan ile katıldığı Afrika gezisini gazetecilere değerlendirdi. Dünyanın en fakir ülkesi olan Nijer’e de giden İbicioğlu, oradaki yoksulluğu anlamak için hayal gücünün zorlanması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ocak 2013 16:46
Onların Dertleriyle Dertlendi

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, dünyanın en fakir ülkesi olan Nijer’in yoksulluğunu anlatmak için hayal gücünün zorlanması gerektiğini belirtti.

BİZİM ORAYA DUYARSIZ KALMAMIZ DÜŞÜNÜLEMEZ
Rekötr İbicoğlu, okullarda ve resmi kurumlardaki suların çamurla karışık aktığını ve insanların günlük yiyeceklerini bile bulmakta zorlandığına da işaret etti. Nijer'in bir Osmanlı yadigarı olduğunu ve zamanında Osmanlı Devleti'nin bir eyaleti olan Libya'dan yönetildiğini hatırlatan İbicioğlu, ''Bizim oraya duyarsız kalmamız düşünülemez. Bu anlamda Nijer'de görüşmeler yaptık. Oradaki insanların bazı alanlarında geliştirilmesi için SDÜ'de eğitim almasını sağlayacağız. 3 aylık dönemlerle buraya gelecek'' dedi.

TÜRKİYE’DE HERKES DURUMUNA ŞÜKRETMELİ
Isparta'ya gelecek olanların ilk olarak doğum ve diş teknisyenliği ile inşaat ustalığı gibi alanlarda eğitim verileceğini anlatan Rektör İbicioğlu, ''Orada belirli yetenek ve donanımdaki insanları belirleyerek, onların buradaki eğitim almasını ardından tekrar ülkelerinde vatandaşlarına yardımcı olmasını sağlamayı amaçlıyoruz. İnşallah yakın zamanda bu eğitimleri vermeyi istiyoruz'' diye konuştu. İbicioğlu, Nijer'de gördüğü fakirliğin ardından Türkiye'deki herkesin durumuna şükretmesi gerektiğini anladığını belirtti.

300 KİŞİLİK EKİPLE TEMASTA BULUNDULAR
SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ile katıldığı Afrika seyahatine ilişkin düzenlendiği basın toplantısında, seyahat kapsamında Gabon, Nijer, Senegal ülkelerini ziyaret ettiklerini söyledi. Türk işadamları ve bürokratlardan oluşan 300 kişilik bir ekibin, ilk olarak Gabon'da çeşitli temaslarda bulunduklarını ifade eden İbicioğlu, üniversite olarak kendilerinin de iş birliği çalışmaları yaptıklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum