Online Randevu Artık Alo 182 Oldu

İlimizde “ALO 182 Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS)” uygulamasına 28.03.2011 tarihinde başlanacaktır.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mart 2011 18:16
Online Randevu Artık Alo 182 Oldu

MHRS nedir?
MHRS; Vatandaşların Sağlık Bakanlığına bağlı 2. ve 3. basamak hastaneleri ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerine 182 MHRS çağrı merkezini arayarak canlı operatörden kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir uygulamadır.

 

İlimizdeki Bakanlığımıza bağlı hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerimizden randevu almak isteyen vatandaşlar 28.03.2011 sabahından itibaren sadece 182 nolu telefonu arayarak en erken bir gün sonrasına istedikleri hekimden ve hastaneden randevu alabileceklerdir.

 

182 nolu telefon randevu sisteminin uygulamaya başlaması ile hastanelerimizin internet sitelerindeki online ve telefonla randevu sistemleri kapatılacaktır.

 

Randevu nasıl alınır?

  • Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı MHRS Çağrı Merkezi aranır.

  • 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana (canlı operatör) randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.

  • Vatandaş Isparta ilinden randevu talebinde bulunduğu hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinden en azından hangi polikliniğe gideceğini asistana bildirdikten sonra, asistan uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa iletir.

  • Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.

Randevu nasıl iptal edilir?

  • Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı MHRS Çağrı Merkezi aranır. Bu arama randevu zamanından önce yapılmalıdır.

  • 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.
  • Vatandaş iptalini istediği randevusunun, tarih ve zamanını asistana iletir. Asistan tarafından ilgili randevu iptal edilir.

NOT: VATANDAŞ KENDİSİNE VERİLEN RANDEVU ZAMANINDAN 30 DAKİKA ÖNCE İLGİLİ HASTANENİN MHRS MÜRACAAT BÖLÜMÜNE BAŞVURMASI GEREKİR.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.