Onun Başına Gelenler Pişmiş Tavuğun Başına Gelmedi

Görme Engelli Personel SDÜ'de yaşadıklarını Ajans32'ye anlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ocak 2015 00:03
Onun Başına Gelenler Pişmiş Tavuğun Başına Gelmedi

BU HABERİ İLK KEZ AJANS32'DE OKUYORSUNUZ

Süleyman Demirel Üniversitesi’nde 2008 yılında Memur olarak göreve başlayan görme engelli İ.Ç., şahsına karşı yapıulan haksızlıklar ve tespit ettiği bazı usulsüzlükleri dile getirdiği için pişmiş tavuğun başına gelmeyenler görme engelli personelin başına gelmiş.

İşte üniversitede paralel mağduru olduğu iddia edilen görme engelli personelin hikayesi:

2011 Yılında talebi dışında görev yeri değiştirilen görme engelli personel Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde çalışmaya başlar. Bu birimde verilen görevleri icra edebilmesi için kanunen yapılması zorunlu olan hiçbir düzenleme ve yardımcı araç – gereç temin edilmediği halde Yazı İşleri, Ambar – Ayniyat ve Depo Sorumlusu, Satınalma Komisyon Üyesi, Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkilisi, Harcama Gerçekleştirme Görevlisi gibi görevleri icra etmekle mükellef kılınır.

Merkez Müdürü ile yaşadığı sorunlar, kanunen temin edilmesi zorunlu olan yardımcı araç ve gereçlerin temin edilmemesi ve engeline uygun işlerin verilmemesi ayrıca tesbit ettiği bazı usulsüzlükleri dile getiren görme engelli personel hakkında soruşturma furyası başlar.

Yapılan disiplin soruşutmaları sonucu “Uyarma” ve “İki Yıl Kademe İlerlemesini Durdurma” cezaları alan görme engelli personel yaptığı itirazlar neticesinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından verilen disiplin cezalarının kaldırılmasıyla rahat bir nefes alır.

Fakat, disiplin soruşturması konusu nedeniyle açılan ceza soruşturmasında görme engelli personel üniversite tarafından tekrar suçlu bulunur. Yapılan itiraz sonucu Danıştay Başkanlığı dosyayı geri iade eder ve yeniden görüşülmesini ister ancak üniversite aynı suçlamaları tekrar ederek görme engelli personeli tekrar suçlu bulur.

Alınan bilgilere göre süreç devam etmekte olup “sahte imzalı belge düzenlemek”, “haksız kazanç sağlamak” gibi trajikomik suçlamalara maruz kalan görme engelli personel üniversiteden başka bir kamu kurumuna nakil olur.

Kendisine ulaştığımız görme engelli personel İ.Ç.; hukuki sürecin devam ettiğin gerek soruşturma açtıranlar gerekse soruşturmayı yürütenlerle ilgili olarak tüm hukuki süreçleri takip edeceğini ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nda diğer disiplin dosyalarını nasıl kazandıysa aynı şekilde bu sürecide yüzü ak bir şekilde tamamlayacağını beyan etti.

Halen kamu personeli olduğu ve yasal mevzuata göre bilgi vermesinin suç teşkil edeceği için soruşturma içeriklerine dair sorularımızı yanıtsız bırakan görme engelli personel üniversite gibi bilim yuvası olan bir camiada böylesine trajikomik ve üzücü olaylar yaşadığı için üzüntü duyduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum