Onun Dilekçesi Soylu’nun Cebinde

Gelendost’un Demokrat Parti’li Belediye Başkanı Halim Kıyak, AK Parti kurmaylarına seslenerek “Demokrat Parti’nin oylarına talipseniz Süleyman Soylu’nun sözlerini dikkate almalısınız” dedi. Kıyak, Soylu’ya ‘açık çek’ verdiğini de açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Nisan 2013 22:35
Onun Dilekçesi Soylu’nun Cebinde

Gelendost Belediye Başkanı Halim Kıyak, Kanal3 ekranlarında canlı yayınlanan 3. Boyut Programına konuk oldu. Saadettin Ulusoy’un hazırlayıp sunduğu programda gazeteciler Mustafa Kahraman ve Bora Tüfekli’nin sorularını da yanıtlayan Başkan Kıyak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AK PARTİ KURMAYLARINA ÇAĞRIDA BULUNDU
Son günlerde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile yakın ilişkileri ve AK Parti’ye katılacağı yönündeki iddialarla ilgili soruya da cevap veren Kıyak, AK Parti kurmaylarına da önemli bir çağrı yaptı.

SOYLU İLE ÖZEL GÖRÜŞME
Gelendost’un AK Parti’li Belediye Başkanı Halim Kıyak, Süleyman Soylu ile geçmiş dönemde birlikte çalıştıklarını kaydederek “Süleyman beyle bir dönem birlikte çalıştık. Şimdi AK Parti’ye katıldı. Kendisi partimizin Genel Başkanlığını yaptı. Geçtiğimiz aylarda Antalya’da bir saat kadar özel bir görüşmemiz oldu” dedi.

KARŞILIĞINDA SEN NE VERECEKSİN?
İki ay önce İlk kez Ajans32’nin gündeme getirdiği o görüşmenin detaylarını anlatan Başkan Kıyak. “Ben Sayın Soylu ile görüşmemizde 5 talepte bulundum. Ziraat Bankası’nın yeniden Gelendost’ta hizmet vermesi, İlçemizin Kanalizasyon sorununun çözümü, Kapalı Spor Salonu yapımı, Asfalt yapımı için biraz para gibi taleplerim oldu. Diğerlerini halledeceğini ama para konusunun biraz zor olduğunu söyledi. Sonrasında da bana dedi ki; ‘Bunların karşılığında sen ne vereceksin?’ Ben de kendisine ‘dilekçem sizin cebinizde dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz’ dedim” ifadelerini kullandı.

SONUCUNDA SEÇİM KAZANMAK VAR!
Başkan Kıyak’ın konuşmalarında dikkat çeken bir hususta AK Parti’li İlçe Başkanlarının Demokrat Partili Belediye Başkanlarına karşı tavrıyla ilgili oldu. AK Parti’li ilçe başkanlarının bu katılımlara sıcak bakmadığını ima eden Kıyak, “AK Partili ilçe başkanları Sayın Soylu’ya bu katılımlara sıcak bakmadıklarını ifade etmişler. Sayın Soylu’da ‘ben sizin mutfağınıza karışmam elbette. Ama sonucunda seçim kazanmak var’ demiş. Bu çok önemli bir ifade” diye konuştu.

HALKIN TEVECCÜHÜ ÖNEMLİ
Gelendost Belediye Başkanı Kıyak, “Netice itibariyle bu bir seçim. Ne AK Parti, ne CHP, ne MHP, ne de Demokrat Parti öyle hemen seçim kazanamaz. Burada halkın teveccühü vardır. Bunu göz ardı etmemek lazım” ifadelerini kullandı.

DEMOKRAT PARTİ’NİN OYLARINI İSTİYORSANIZ…
Başkan Kıyak, AK Parti kurmaylarına da önemli bir çağrıda bulunarak “Eğer AK Parti Demokrat Parti’nin oylarını almak istiyorsa, o oylara talipse Sayın Soylu’nun sözlerini dikkate almalıdır. Isparta’da da Demokrat Parti’nin önemli bir oy oranı olduğunu hesaba katarsak bu durum önemini daha fazla ortaya koymuş olur” dedi.

GÖREVDEN KAÇMAM
Gelendost Belediye Başkanı Halim Kıyak, seçimlerde aday olmayacağı yönünde son kararı halkın vereceğini kaydederek, “Biz bu güne kadar görevden kaçmadık. Bundan sonra da kaçmayız. Ama son kararı elbette halkımız verecektir” dedi. Zaman zaman kamuoyu yoklamaları yaptırdığını da dile getiren Kıyak, aday olacağı yönünde işaret verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum