Onun Vasiyeti Millete Hizmettir

Onun Vasiyeti Millete Hizmettir

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Haziran 2019 09:08
Onun Vasiyeti Millete Hizmettir

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ölümünün 4. yılında İslamköy Çalçatepe’deki Anıt Mezarı başında anıldı. Siyaset ve İş Dünyasının buluştuğu anma töreninde arkadaşları Demirel’in ‘Millete Hizmet’ vasiyetini anlattı.

İşadamları, siyasetçiler, akademisyenler, köylüler, işçiler… Kısacası toplumun her kesiminden yurttaş, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in anıt mezarında buluştu. 4 yıl önce aramızdan ayrılan Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i Anma Töreninde Demirel’in ‘Devlete ve Millete Hizmet’ vasiyeti anlatıldı, anılar canlandı ve Türk siyaset tarihinin en renkli simalarından olan Demirel saygı ve özlemle anıldı.

Törene, Cumhurbaşkanlığı adına Cumhurbaşkanı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Isparta Eski Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ankara Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın, Eski Spor Bakanı Ali Şevki Erek, Demirel döneminin Bakanlarından Hamdi Üçpınarlı, Turan Kayhan, Saffet Er, Mehmet Salim Ensarioğlu, Yaşar Topçu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören alanına gül suyu serpilen anma programında Demirel'in özgeçmişinin okunmasının ardından Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Kıratlı, anıta Cumhurbaşkanlığı çelengini koydu. Okunan duaların ardından eski Bakan Hamdi Üçpınarlar, Demirel’in vatana ve millete hizmet aşkını anlattı. Üçpınarlar, “"İşte vatan ve millet sevgisi. Demirel'i ne kitaplara ne de ansiklopedilere sığdırmak mümkün değil. Hepimiz onun vatandaş üzerindeki güzel sözlerini hatırlarız. Yürüdüğümüz yolda, yaktığımız ışıkta, çalıştığımız fabrikada, hastanesinde, Türkiye'nin her şeyinde imzası olan Süleyman Demirel vardır. Demirel ailesinin Türkiye'ye çok büyük katkısı olmuştur. Onun arkasında bıraktığı miras devlete ve millete hizmettir" dedi.

Çalçatepe’de düzenlenen programın ardından Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in adını taşıyan SDÜ’de Eski Spor Bakanı Ali Şevki Erek, dünya şampiyonu güreşçilerinden Ahmet Ayık’ın katıldığı bir program düzenledi. Burada da Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, anılarıyla anıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.