Operasyonda Telekulağa Takılan Polis

Isparta Belediyesi’ne yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 28 kişiden birisi daha önce Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuruydu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Eylül 2011 10:51
Operasyonda Telekulağa Takılan Polis

Isparta Belediyesi’ne yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 28 kişiden birisi daha önce Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuruydu.

Belediye’de bir bayanla kendisini mühendis olarak tanıtarak gönül ilişkisi kuran polis memuru, teknik takibe takıldı.

Operasyon bilgisini sızdırdığı şüphesiyle gözaltına alındı, mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

MİMARLIK OFİSİNE POLİS SIZDI
İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen gizli soruşturma kapsamında sayfalarca telefon kayıtları ve gizli kamera görüntülerinin yer aldığı öğrenildi. Bir polisin, Günaydın İnşaat’ın Antalya bürosunda stajer olarak 1 ay boyunca çalıştığı sonra da işten ayrıldığı iddia edildi.

Tutuklanarak cezaevine giden 19 şüpheli, çıkar amaçlı suç örgütü oluşturmak ve ihaleye fesat karıştırmak suçlarından yargılanacak.

Emniyet Müdürlüğü’nün İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla geçtiğimiz hafta cuma günü Belediye’ye yönelik yaptığı çete operasyonunun yankıları sürüyor. 3 gün Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan 28 şüpheli, dün sabah saatlerinde Adliye’ye sevk edildi.

Akşam saatlerine kadar savcıya ifade veren şüphelilerin mahkemesi bu sabah 04.30’a kadar sürdü. Mahkeme sonucunda 28 şüpheliden 19’u tutuklanarak cezaevine gönderildi. 9 kişi de tutuksuz yargılanmak ve haftada bir Emniyet’e gelerek imza atmak şartıyla serbest bırakıldı.

POLİS'DE GÖZALTINA ALINDI
Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekiplerinin cuma günü yaptığı operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında bir de polisin olduğu sır gibi saklandı.

Gözaltında tutulan 28 şüpheli arasında bulunan polisin, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve ihaleye fesat karıştırmak suçlarıyla bir alakası yok. Polis Ö.G.’nin ki bir gönül ilişkisi. Belediye’de bir bayanla gönül ilişkisi yaşadığı ve kendisini mühendis olarak tanıttığı teknik takip sonucunda tespit edilen polisin Emniyet’in çok gizli yürüttüğü bu operasyonla ilgili bilgi sızdırabileceği şüphesi üzerinde duruldu.

Bu arada polis memurunun teknik takip kayıtlarından kendi ismini silmeye çalıştığı da öğrenildi. Bu nedenle operasyonunda polis Ö.G de gözaltına alındı. Polis memuru nöbetçi mahkemede ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polis memuru Ö.G.’nin ifadesinde operasyonun olacağıyla ilgili kesinlikle bilgi sızdırmadığını bu konuda “bilgi sızdırmış olsaydım bu kadar kişi burada olmazdı” diye konuştuğu öğrenildi.

TRAFİĞE ÇEKİLMİŞTİ
Polis memuru Ö.G.’nin Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nde görev yaptığı, operasyondan bir gün önce görevinden el çektirilerek Trafik Müdürlüğü emrine verildiği edinilen bilgiler arasında.

Emniyet Müdürlüğü’nün de gözaltına alındıktan sonra polisi açığa aldığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum