Organ Bağışı Gençlere Aşılanmalı

Organ ve Doku Bağış Haftası etkinlikleri çerçevesinde dün ŞAİK Anadolu Lisesi’ne konuk olan Isparta Devlet Hastanesi yetkilileri, çarpıcı örneklerle gençleri bilgilendirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Kasım 2012 12:44
Organ Bağışı Gençlere Aşılanmalı

Isparta Devlet Hastanesi’nin koordinesinde kutlanan 3 -9 Kasım tarihleri arasında Organ ve Doku Bağış Haftası etkinlikleri devam ediyor.
Isparta Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Muhterem Nazalı’nın da katılımda bulunduğu organ ve doku bağış nakli konulu eğitim çalışmaları dün Şehit Ali İhsan Kalmaz (ŞAİK) Anadolu Lisesi’nde devam etti.
Gençlerin organ nakli konusunda bilinçlendirilmesini amaçlayan Devlet Hastanesi yetkilileri, hazırladıkları kısa filmler ve sunumları ŞAİK’li öğrencilerle paylaştı.

Organ Nakil Koordinatörlerinden Hemşire Evrim Topuz, hazırlanan etkinlikleri sözlü olarak da gençlere anlatırken, sunumda daha önce röportaj yapılan 13 yaşındaki çocuğun organ nakil bekleyişinde hayatını kaybettiğini anlattı.

Oldukça duygulu dakikaların yaşandığı etkinlikler çerçevesinde organ ve doku nakli konusunda gençlerin bilinçli olmazsı gerektiğine dikkat çeken Topuz, organ nakli konusunda bir bekleyiş hepinizin başına gelebilir. Herkes bir gün çeşitli hastalıklara yakalanarak, nakil gerektiren durumlara maruz kalabilir. Onun için bu konuda duyarlı olunması gerekiyor” dedi.

Türkiye’de bundan böyle, dünyanın her yerinde yapılan nakillerin rahatlıkla yapılabildiğini aktaran Topuz, bir insanın organ bağışında bulunması halinde 6 kişinin hayat bulabileceğine vurgu yaptı.
Sunum, öğrencilerin sorularının cevaplanması ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.