Organ Bağışına Destek Verdiler

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Isparta Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörlüğü 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası nedeniyle etkinlik düzenledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Kasım 2014 14:29
Organ Bağışına Destek Verdiler

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Isparta Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörlüğü’nün 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası dolayısıyla düzenledikleri organ bağışı organizasyonuna ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri ve komite üyeleriyle birlikte destek vererek organlarını bağışladı.

Birgün Hepimizin Başkasının Organına İhtiyacı Olabilir
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen yaptığı konuşmada, “Bu hafta organ bağış haftası.Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizlerde organ bağışı bilincini artırmak adına yönetim kurulu üyelerimiz, meclis üyelerimiz ve komite üyelerimizle birlikte Sağlık Bakanlığımızın Organ Bağış Kampanyasına destek olmak istedik. Biliyoruz ki şuan Türkiye’de ortalama 21 bin kişi böbrek nakli bekliyor 60 bin civarında hasta böbrek yetmezliğinden diyalize mahkum yaşıyor, çok sayıda kalp, karaciğer nakli bekleyen hastalarımız var.

Organ bağışı konusunda ilimizin örnek olmasını istiyoruz. Bildiğimiz kadarıyla ilimizde bu zamana kadar 49 beyin ölümü gerçekleşen vatandaşımızın 23’ünün ailesi organ bağışında bulunmuş ve her birinin 3 er organı alınarak organ bekleyenler insanlarımıza nakledilmiştir. Bu insanlık adına çok önemli bir faaliyettir.

Organ nakliyle, kaybedilmesi kaçınılmaz olan hastalar ikinci bir yaşam şansı yakalamakta ve aileleri dahil pek çok insanın yaşam kalitesi yükselmektedir. Organ bağışı, insanın insana yapabileceği en büyük yardımdır. Bizim yaşama şansımız olmasa bile, bağışlayacağımız sağlıklı organlarımızla başkalarını yaşatma şansımız olabilir. Bu nedenle organ bağışının hayat kurtardığı bilinciyle hareket etmeli organ bağışı konusunda iyi düşünmeli ve doğru karar vermeliyiz. Yapacağımız organ bağışları ile başka insanlara ikinci bir yaşam şansı verebilecek olmanın huzurunu yaşayabilmek için herkesin organ bağışında bulunması gerekiyor. Hepimiz potansiyel olarak organ nakli ihtiyacı duyan insanlarız. Sevdiklerimizin ve ailemizin buna ihtiyacı olacağını düşünerek hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Ölümden sonra organlarımızın başka bir insan için kullanılmasına izin vermemiz görmeyen bir insanın görmesini yada hayatını diyaliz cihazına bağlı olarak sürdüren bir böbrek hastasının hayata dönmesini sağlayabilir. Bu bilinçle organ nakli konusunda insanları daha çok duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.