Organ Bulunamayan Ağabeyi Öldü

Isparta'da topladıkları zehirli mantarı yiyen Koçarslan ailesinden, karaciğeri iflas eden 4. 5 yaşındaki Yasin Koçarslan organ nakliyle yaşama tutundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Haziran 2011 07:24
Organ Bulunamayan Ağabeyi Öldü

Isparta'da topladıkları zehirli mantarı yiyen Koçarslan ailesinden, karaciğeri iflas eden 4. 5 yaşındaki Yasin Koçarslan organ nakliyle yaşama tutundu. Karaciğer bulunamayan ağabeyi 9 yaşındaki Muhammet ise yaşamını yitirdi.

7 çocuk babası Eşref Koçarslan, bir hafta önce dağda hayvanlarını otlatırken yol kenarından mantar topladı. Koçarslan'ın akşam eve getirdiği mantarlardan, eşi 43 yaşındaki Emeti Koçarslan yemek yaptı. Akşam yemeğinden sonra uykuyan aileden Eşref Koçarslan, Emeti Koçarslan ile çocukları Muhammet ve Yasin, sabaha karşı fenalaştı. Yakınlarının yardımı ile Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi'ne götürülen Koçarslan ailesi, ilk tedavilerinin ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yedikleri mantardan zehirlendikleri belirtilen Koçarslan çifti ile çocuklarının karaciğerlerinin iflas ettiği belirlendi.

MİNİK YASİN ORGAN NAKLİYLE KURTULDU
Durumu en ağır olan Yasin Koçarslan, karaciğer bulununca 9 Haziran'da İzmir Kent Hastanesi'nde yapılan organ nakliyle hayata tutundu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavileri sürdürülen Koçarslan ailesi, bugün ölüm haberiyle sarsıldı. Durumu ağır olan Muhammet Koçarslan, uygun organ bulunamayınca karaciğer yetmezliğinden yaşamını yitirdi. Sağlık durumları iyi olan anne ve babanın tedavileri ise halen devam ediyor.

MANTARDAN ANLAMAZMIŞ
Antalya'da 5 yıldızlı otelde sezonluk işçi olarak çalışan ailenin en büyük çocuğu 18 yaşındaki Memiş Koçarslan, köylünün zaman zaman dağdan mantar topladığını söyleyerek, "Babam pek mantar toplamazdı. Çünkü fazla tanımazdı. Nasıl olduğunu anlayamadım" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.