Organik Tarım Ödemesi Yapılacak

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sıddık İpek, çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen kalıntısız ve kaliteli bir tarımsal üretimin yapılması,...

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mart 2012 12:50
Organik Tarım Ödemesi Yapılacak

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sıddık İpek, çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen kalıntısız ve kaliteli bir tarımsal üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda sürdürülebilirlik, izlenebilirlik ve gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla, iyi Tarım Uygulamaları Destekleme Ödemesi Yapılmasına dair Organik Tarım Destekleme Ödemesi yapılacağını aktardı.

İpek, konuya ilişkin açıklamalarını şu şekilde sürdürdü, " Organik Tarım Uygulamaları Desteğinden faydalanacak çiftçilerimizin 09.03.2012 tarihi mesai bitimine kadar uygunluk belgeleri ile bağlı bulundukları İl/İlçe Müdürlüklerine müracaat etmeleri için son gündür, müracaatta bulunan çiftçilerimizin ise en geç 20.04.2012 tarihine kadar 10 gün süre ile askıya çıkacak icmalleri kontrol etmeleri, varsa itirazları askı süresince yapmaları gerekmektedir, itiraz edilmeyen listeler geçerli olacaktır. aDestekleme ödemesi dekar başına miktarı 25 TL.' dir. İyi Tarım Uygulamaları Desteğinden faydalanacak çiftçilerimizin 16.03.201 tarihi mesai bitimine kadar uygunluk belgeleri ile bağlı bulundukları İl/İlçe Müdürlüklerine müracaat etmeleri için son gündür, müracaatta bulunan çiftçilerimizin ise en geç 01.05.2012 tarihine kadar 20 gün süre ile askıya çıkacak icmalleri kontrol etmeleri, varsa itirazları askı süresince yapmaları gerekmektedir, itiraz edilmeyen listeler geçerli olacaktır. Destekleme ödemesi meyve ve sebze üretim alanları için dekar başına 20 TL., örtü altı üretim alanları için ise dekar başına 80 TL' dir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.