Organize Sanayiye Yatırım Çağrısı

Organize sanayinin önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten ITSO Başkan Yardımcısı Şükrü Başdeğirmen, “Antalya’nın arka bahçesiyiz ama Antalya arka bahçesine dönüp bakmıyor. Yatırım yapacak, sanayi tesisi kuracak işadamları buradaki potansiyeli değe

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ekim 2012 12:19
Organize Sanayiye Yatırım Çağrısı

Isparta’nın ve Antalya’nın sorunlarının konuşulduğu ziyarette, ITSO Başkan Yardımcısı Şükrü Başdeğirmen, “Biz kendimizi hep Antalya’nın arka bahçesi olarak gördük ve öyle anlattık ama Antalya bize dönüp bakmıyor” diye yakındı.

BAKSİFED Başkanı Ergin Civan, Isparta’nın gelişmesi için dernek olarak ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Civan, dernek faaliyetleri hakkında şu bilgileri verdi:

“BAKSİFED Antalya, Isparta, Burdur bölgesi ve yakın çevresinde faaliyet gösteren, ortak ilke ve hedefleri benimseyen, kuruluş amaçları aynı sanayici ve işadamları derneklerinin ortak sesi olarak bölgesel, sektörel ve ulusal ekonomik politikaların oluşturulmasına katkıda bulunmak, bölgesel ve sektörel kalkınma vizyonları geliştirerek uluslararası entegrasyona ve rekabet gücünün artırılmasına yardımcı olmak, projeler geliştirmek, iş dünyasını ilgilendiren sorunları ve çözüm önerilerini kamuoyuna, yetkili kurumlara duyurmak, üyeleri arasında güç birliği sağlayarak ortak çalışma zemini oluşturmak amacıyla kurulan bir dernek.
Antalya Organize Sanayi Bölgesi yüzde 100 dolulukta ve ikincisi de dolu. Talep var ama alan yok. Yatırımcı Isparta ve Burdur’a kaymak zorunda. Burada yapılması gereken birkaç nokta var. Demiryolu Antalya Limanına bağlanmalı. Isparta’nın Bölge olarak önemli bir konumda olduğunu anlatmak gerekiyor. Bu konunun sizlerin de desteği ile takipçisiyiz.”
ITSO başkan Yardımcısı Şükrü Başdeğirmen de, Isparta’nın güzelliklerini ve sorunlarını anlatırken bazı konularda Antalya’nın Isparta’yı yalnız bırakmasından yakındı. Başdeğirmen şöyle devam etti:

“Gül Isparta’nın ekolü, dünya gül yağı ihtiyacının yüzde 65’ini Isparta karşılıyor. Coğrafi şartlarımızın uygun olması dolayısıyla gül konusunda Isparta bir ekol. Ekonomik değeri çok fazla değil ama sosyal değeri bizim için önemli. Gülyağı, kozmetik sanayinde çok önemli bir hammadde. Bu bölgenin önemli özelliklerinden biri. Meyvede çok iyiyiz. Kiraz örneğin. İngiltere Kraliyet ailesi Isparta kirazı yer. Aslında bizim kirazımız dünyanın en iyi kirazı. Hizmet ve eğitim konusunda çok ciddi noktadayız.

Üniversitemiz genç olmasına rağmen çok önemli bir konuma sahip. Askeriyemiz var. Bunların ekonomimize önemli ölçüde katkısı var. Sanayi açığımızı buradan karşılıyoruz. Ama sanayi olmadığı için de mutlu değiliz. Organize sanayimiz önemli bir konumda Türkiye’de ilk 10’a girecek. Ancak yatırım yok. Biz bu duruma çok üzülüyoruz. Ticaret Sanayi Odası olarak yatırım yapacak, sanayi tesisi kurulacak işadamlarına elimizden gelen desteği yapıyoruz ama bir türlü olmuyor.

Antalya’daki tüm turizmcileri ilimize davet ettik, valilerimiz bu konuları çok önemsedi. Isparta’yı anlatmak için o kadar mücadele verdik ki, İstanbul’dan basın mensuplarını ağırladı, Eğirdir’i Davraz’ı tanıttık, ama başarıya ulaştık mı bu konu tartışılır. Isparta harika bir coğrafyaya sahip illerden. Antalya’nın arka bahçesiyiz ama Antalya arka bahçesine dönüp bakmıyor.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum