Organlarıyla 2 Kişiye Hayat Verecek

Isparta'da geçirdiği beyin kanaması sonucu tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 74 yaşındaki Gülkız Yağmur'un karaciğeri ve böbreği, ailesi tarafından bağışlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Haziran 2012 13:52
Organlarıyla 2 Kişiye Hayat Verecek

Şarkikaraağaç İlçesi'nin Camikebir Mahallesi'nde geçen cumartesi günü beyin kanaması geçiren Gülkız Yağmur, Isparta Gülkent Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Yoğun bakıma alınan Yağmur'un, dün gece beyin ölümü gerçekleşti. Hastanenin organ koordinatörünün görüşmesi üzerine Gülkız Yağmur'un organları, ailesi tarafından bağışlandı.

Yapılan değerlendirme sonrası Yağmur'un karaciğeri ile sol böbreğinin nakile uygun olduğu belirlendi. Antalya'dan gelen sağlık ekipleri, yaptıkları ameliyatla Yağmur'un karaciğer ve böbreğini alarak karayolu ile Antalya'ya götürdü.

Yağmur'un karaciğeri Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde, böbreği ise Medical Park Hastanesi'nde organ nakli bekleyen uygun hastalara nakledilecek

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.