Orhan Hakalmaz ile Türkü Şöleni

15. Uluslararası Bilim ve Bahar Şenliği’nin ilk günü Orhan Hakalmaz konseriyle sona erdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mayıs 2012 10:22
Orhan Hakalmaz ile Türkü Şöleni

Türk Halk Müziğinin beğenilen ismi Orhan Hakalmaz, Üniversitemiz Bilim ve Bahar Şenliği kapsamında 19 Mayıs Öğrenci Meydanı ve Açık Hava Tiyatrosu’nda müzikseverlerle buluştu ve Ah Yalan Dünya, Telli Turnam, Sevilir, Gönlüm Ataşlara Yandı Gidiyor gibi türküleriyle dinleyicilere hoş bir gece yaşattı.

Konser öncesinde Rektör Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile akşam yemeğinde bir araya gelen Orhan Hakalmaz, bahar şenliği kapsamında sanatı ve bilimi buluşturan SDÜ’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek böyle bir organizasyonla ilk kez karşılaştığını söyledi. Anadolu insanı için türkünün önemli olduğunu vurgulayan Hakalmaz, “Türküler pek dinlenilmez ya da sevilmez diye düşünülür fakat bir ney sesi, bir saz sesi duyunca her insanın içinde bir şeyler kıpırdanır.” dedi.

Konuşmasına “SDÜ tarafından düzenlenen 15. Bilim ve Bahar Şenliği’nde Anadolu’nun yetiştirdiği, ailemizden biri olarak gördüğümüz değerli sanatçımız Orhan Hakalmaz’ı ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz” diyerek başlayan Rektör Prof. Dr. İbicioğlu da, değerlerini ve kültürünü evrenselleştirmeye önem veren SDÜ’nün akılları yeni bilgilerle donatırken, insanların ve öğrencilerin ruhunu da sanatla bütünleştirmeyi  amaçladığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.