Orman Atıklarından Enerji Üretilecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Batı Akdeniz'de binlerce orman köylüsüne istihdam sağlayacak biyokütle enerji santralindeki engellerin kalkması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile görüşeceğini bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ekim 2011 11:24
Orman Atıklarından Enerji Üretilecek

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)'nın, Isparta ve Burdur'daki koordinasyon toplantılarına katılan Eroğlu, orman atıklarının yakılmasıyla çalışan biyokütle enerji santrallerinin, büyük yatırım potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekti.

Toplantıda konuşan Bakan Eroğlu, bölgenin orman atıklarının 10'da 1'inin toplanmasıyla çalışacak bir santralde yaklaşık bin 300 orman köylüsünün hammadde temini için istihdam edileceğini belirtti. Türkiye'nin enerji açığının kapanmasına da ciddi katkılar sağlanacağını ve Türkiye'de henüz böyle kurulmuş santralin olmadığını dile getiren Eroğlu, "Yüzde 47'si orman olan Avusturya'da bine yakın biyokütle enerji santrali, bin 270 megawatlık elektrik üretimi gerçekleştiriyor. Bu santraller, linyit kömürle çalışan termik santrallere göre 40 kat daha temiz salınım yapıyor. Ayrıca, biyokütle elektrik santrallerinde yakılan atıklar organik gübre yapımında da kullanılabilir." diye konuştu.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de Orman Genel Müdürlüğü ve enerjiyle ilgili araştırma merkezlerinin Türkiye'de biyokütle enerji santralleri kurulmasının bir sakıncası olmadığı yönünde görüş bildirdiklerini aktardı. Türkiye'nin enerji ihtiyacının yüzde 20'sinin biyokütle santrallerinden sağlanabileceğini belirten Engin, Bakan Eroğlu'ndan, yatırımcılara lisans verilmesi konusunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ile görüşmesini talep etti. Eroğlu da konuyu bildiğini, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile görüşeceğini ve konunun takipçisi olacağını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.