Orman Bölge Müdürü Vali Oğuz'u Ziyaret Etti

Isparta Orman Bölge Müdürü Mehmet Sait Yorulmaz ve teşkilat çalışanları, Vali Memduh Oğuz'u ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mart 2012 18:04
Orman Bölge Müdürü Vali Oğuz'u Ziyaret Etti

Isparta Orman Bölge Müdürü Mehmet Sait Yorulmaz ve teşkilat çalışanları, Vali Memduh Oğuz'u ziyaret etti.

Isparta Orman Bölge Müdürü Mehmet Sait Yorulmaz ve teşkilat çalışanları, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve 21-27 Mart Orman Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Heyet, daha sonra Vali Memduh Oğuz'u makamında ziyaret etti.

Vali Oğuz, ziyarette yaptığı konuşmada, Isparta'nın orman bakımından şanslı illerden biri olduğunu ifade etti. Isparta'nın neredeyse yarıya yakınının ormanlık alanlardan oluştuğunu anlatan Oğuz, ''Türkiye ortalamasının üstünde ormana sahibiz, bu bakımdan sahip olduğumuz zenginliği biliyoruz. Mevcudun korunmasıyla birlikte yeni ormanlık alanların, yeşil alanların çoğaltılması çalışmalarını hep birlikte yürütüyoruz'' dedi.

Isparta son yıllarda hayvancılıkta çok büyük atılımlar yapıldığını, süt ürünlerinde de aynı oranda artış sağlandığını kaydeden Oğuz, bu bakımdan ormanları çok ciddi koruduklarını, aynı zamanda rasyonel biçimde çağdaş kriterlere uygun olarak alanların kullanılması konusunda da Isparta'nın örnek ve öncü olduğunu söyledi.

Orman teşkilatı çalışanlarını yaptıkları fedakar hizmetlerden dolayı tebrik eden Vali Oğuz, yaz döneminin kazasız, en az hasarlı ve yangınsız geçmesini temenni etti.

Isparta Orman Bölge Müdürü Mehmet Sait Yorulmaz da Isparta'nın 363 bin hektar ormanlık alana sahip olduğunu, ormanlık alanların Isparta'nın yüz ölçümü bakımından yüzde 44'ünü kapsadığını kaydetti. Bu oranın, Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna işaret eden Yorulmaz, 215 bin hektar ormanlık alanın verimsiz ve iyileştirmeye muhtaç olduğunu belirtti. Yorulmaz, bu alanlarda iyileştirmenin önümüzdeki yıllarda yapılacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.