Orman Haftası Kutlamaları Başladı

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve 21-27 Mart Orman Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mart 2012 16:54
Orman Haftası Kutlamaları Başladı

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve 21-27 Mart Orman Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Kutlamalar kapsamında Orman Bölge Müdürü Mehmet Sait Yorulmaz ve Orman Teşkilatı çalışanlarından oluşan heyet, ilk olarak Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunarak saygı duruşunda bulundular.

Heyet daha sonra Vali Memduh Oğuz'u makamında ziyaret etti. Ziyarette Orman Teşkilatı olarak ilde yürütülmekte olan çalışmalar hakkında Vali Oğuz'a bilgi sunan Orman Bölge Müdürü Mehmet Sait Yorulmaz, yeşil Türkiye ve yeşil Isparta için teşkilat olarak var gücüyle çalışacaklarını ifade etti.

Yorulmaz konuşmasında; "İlimizde 363 bin hektar ormanlık alan mevcut olup, il yüzölçümünün % 44'nü kapsamaktadır. Bu oran Türkiye ortalamasının üzerindedir. Ormanlarımızın 215 bin hektarı verimsiz olup, iyileştirmeye muhtaç ormanlardır. Önümüzdeki yıllarda bu iyileştirmeyi gerçekleştireceğimize inanıyorum. Böylelikle toprağı erozyonla denizlere akmamış güzel bir ülke olmayı diliyorum" dedi.

VALİ OĞUZ 'ISPARTA ORMAN BAKIMINDAN ŞANŞLI BİR İL'
Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti ifade eden Vali Memduh Oğuz, Isparta'nın orman bakımından şanslı illerden birisinin olduğunu ifade etti.

Vali Oğuz konuşmasında; "Isparta'da arazinin neredeyse yarıya yakın kısmını ormanlık alanlar oluşturuyor. Türkiye ortalamasının üstünde ormana sahibiz, bu bakımdan sahip olduğumuz zenginliği biliyoruz. Mevcudun korunmasıyla birlikte yeni ormanlık alanların, yeşil alanların çoğaltılması çalışmalarını hep birlikte yürütüyoruz.

Bizim aynı zamanda koruma kullanma dengesi içinde Isparta olarak bir öncülüğümüz var. Isparta son yıllarda hayvancılıkta çok büyük atılımlar yaptı, bu bağlamda süt ürünlerinde aynı oranda artışlar sağlandı. Bu bakımdan ormanlarımızı çok ciddi bir biçimde korurken, aynı zamanda rasyonel biçimde, çağdaş kriterlere uygun olarak kullanılabilecek alanların kullanılması konusunda da Isparta örnek ve öncü vilayet oluyor.

Orman teşkilatının tüm ilgililerini yaptıkları fedakar hizmetlerden dolayı tebrik ederken, aynı zamanda tarım ve hayvancılık sektörüyle yaptıkları bu mükemmel koordineli işbirliği çalışmaları dolayısıyla kutluyorum. Bu vesileyle önümüzdeki yaz döneminin kazasız, en az hasarlı ve yangınsız bir yıl olarak geçmesini temenni ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.