Orman İşletmesi Hakkında Şok İddia

Şarkikaraağaç Çarıksaraylar Kasabası yaylalarında tapusuz olduğu gerekçesi ile Mahkeme kararıyla vatandaşların arazilerine el koyan Şarkikaraağaç Orman İşletme ekipleri arazilerdeki meyve ağaçlarını kesmeye başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mayıs 2013 11:39
Orman İşletmesi Hakkında Şok İddia

Bugün yaylada motorlu testere ile 160 adet ceviz ağacını kesen Şarkikaraağaç Orman İşletme ekipleri yeşil katliamı yapmaya başladı.

SIRADA BİNLERCE AĞAÇ VAR
Şarkikaraağaç Çarıksaraylar Kasabası Yaylaları sulak tarım arazisidir. bu yaylalarda hiçbir orman ahvali çam ,sedir vs bulunmamasına rağmen vatandaşların asırlardır kullandığı arazileri orman kadastrosu içinde ve tapusuz olduğu gerekçesi ile arazilerin orman bakanlığına ait olduğunu iddia eden Şarkikaraağaç Orman İşletmesi mahkeme kararı ile arazileri vatandaşların elinden alıp arazilerde bulunan ceviz ağaçlarını kesmeye başladı. Çarıksaraylarda bu pozisyonda , ve mahkeme süreci devam eden 300 meyve bahçesi var, bu bahçelerdede binlerce ceviz, kiraz vişne ve çeşitli meyve ağaçları var bugün bir bahçedeki 160 ceviz ağacını kesen Şarkikaraağaç Orman İşletmesi vatandaşlardan büyük tepki gördü.

VATANDAŞLAR GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Atalarından kalan arazide yetiştirdiği, yıllardır ürün veren , yaprak açmış dalında küçük cevizleri ile bugün kesilen 160 ceviz ağacının sahibi A.A gördüğü manzara karşısında gözyaşlarına boğuldu araziye yıllardır emek verdiğini kurak çölde bir cennet yarattığını belirten A.A Orman bakanlığının yeşili ve ağaçlandırmayı destekleyeceğine aksine hazır yetişmiş ağaçları kestiğini belirtti. sırf ağaçlar kesilmesin diye araziden vazgeçtiğini yetişmiş ceviz ağaçlarını ormana hibe ettiğini ormana hibe edilen ağaçların Şarkikaraağaç Orman İşletmesi bakımını üstlenmesi gerekirken kısa yoldan keserek kurtulduğunu belirtti.

VATANDAŞLAR DEVLETE KÜSÜYOR
Şarkikaraağaç Orman İşletmesi ekiplerinin bu uygulaması ile büyük tepki topladığı kasabada vatandaş sahipsizlikten yakınıyor Devletten ve Hükümetten sovutmaya yönelik görülen Şarkikaraağaç Orman İşletmesi ekiplerinin tavrı ve vatandaşın yıllarca emek verdiği ağaçlarını acımasızca kesmesi tek görevi ağacı ve yeşili korumak olan kurumun kendisi ile çelişmesi vatandaşta hayal kırıklığı yaratıyor.

BÜYÜK EKONOMİK KAYIP
Şarkikaraağaç Orman İşletmesi ekiplerinin bugün kestiği 160 ceviz ağacı ile birlikte sırada kesilecek birçok bahçenin olması kasabaya büyük ekonomik kayıp yaşatacak bir ağacın 10-15 yılda büyüyerek ürün verdiği düşünülürse devletin bu işten ne karı var , Vatandaşın ne kadar zararı oluşacak kasabada tartışılmaya başlamışken devletede , kasabayada bu uygulamanın yüzbinlerce lira ekonomik kayıp oluşturacağı tartışılıyor. 450 bahçenin bulunduğu yaylada 300 arazinin tapusuz olmasından dolayı birçok aile mahkemelerde sürünüyor.

Mahkemeye verilen her tapusuz arazinin orman kadastrosu içinde olduğu gerekçesi ile şimdiye kadarki mahkemelerin tümünü Orman bakanlığı kazanmasından dolayı vatandaş sıranın ne zaman kendisine gelerek bahçesinin kesileceği günü beklemeye başladı.

ORMAN BAKANLIĞI ACİLEN MÜDAHALE ETMELİ
Uygulamanın büyük ekonomik kayıp yaratacağını belirten vatandaşlar Orman bakanlığının görevi ağaç dikmekmi? ağaç kesmekmi? diye sorup uygulamanın acilen durdurulmasını ve 160 ceviz ağacını kesen yetkililerin cezalandırılmasını istiyorlar.

Bu Haber carıksaraylar.org isimli siteden alınmıştır...  

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum