Orman Vasfı Yoksa Ağaç'ta Yok

Koyun-Keçi Yetiştiriciliği Birliği Genel Kurulu gerçekleşti. Yönetim Kurulun kararı ile Başkanlığına Emekli Veteriner Süleyman Yaşar Köroğlu getirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Nisan 2011 12:18
Orman Vasfı Yoksa Ağaç'ta Yok

Koyun-Keçi Yetiştiriciliği Birliği Genel Kurulu gerçekleşti. Yönetim Kurulun kararı ile Başkanlığına Emekli Veteriner Süleyman Yaşar Köroğlu getirildi. Isparta Koyun-Keçi Yetiştiriciliği Birliği 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Altınbaşak Toplantı Salonunda yapıldı.

Toplam 1905 üyesi bulunan birlik genel kuruluna Vali Memduh Oğuz, Tarı İl Müdürü Sıdık İpek, Sütçüler Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu ve birçok yetiştirici katıldı. Genel kurulda ilk olarak açılış konuşmaları yapıldı.

Mevcut Isparta İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan, bu mesleğin meşakkatli bir meslek olduğunu belirtti. Başkan Ayhan; “Bayram demeden, yağmur demeden, çamur demeden, soğuk-sıcak demeden çocuklarından ayrı olarak bu mesleği cansiperane bir şekilde yürütmektedirler. O bakımdan bu yetiştiricilerin devlet tarafından desteklenmesi gerekmektedir. En azından sigorta primleri devlet tarafından karşılanmalıdır. Çünkü çok zor koşullarda ülke ekonomisine katkı sağlamaktadırlar. Yetiştiricilerimiz dağ başındaki otları süt’e ve et’e dönüştürmektedirler” dedi.

Tarım İl Müdürü Sıddık İpek’in kısa selamlama konuşmasından sonra kürsüye çıkan Vali Memduh Oğuz çok önemli açıklamalarda bulundu.

Vali Oğuz; “Uzun yıllar yanlışlıkları doğru diye anlattılar”

‘Sizin bir kardeşiniz gibi bu toplantıya katılıyorum’ diyen Vali Oğuz; “Eskiden bizim evlerimizin tamamında keçi veya koyun postundan namazgâhlarımız olurdu. Yani demek istediğim koyun ve keçi yetiştiriciliği bizim mayamızda var. Ama maalesef bize uzun yıllar yanlışlıkları doğru diye anlatmışlar. Türkiye bu yanlışlıktan çok büyük sıkıntı çekmiştir. Ve ne zaman Türkiye kırmızı et sıkıntısı çekmeye başladı, biz nerede yanlış yaptık diye sorgulanmaya başlandı. İşte bu yanlışlığın cevabı buradadır, yani koyun ve keçi yetiştiriciliğine dönüş yapmaktadır.

Bu konuda Sayın Başkanımızla ve sizlerle birlikte Isparta’yı pilot bölge yapabiliriz. Geçtiğimiz günlerde ‘Halk Elinde Ülkesel Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi’ kapsamında yetiştiricilerimizi heyet halinde gezdik. O çalışmada Orman Bölge Müdür Yardımcımızda vardı. Sayım müdür yardımcımız, ‘Keçi bir orman ürünüdür’ dedi. Doğru olan budur, çünkü bu bir ortak akıl ürünüdür. Bu gün birçok bilimsel araştırma keçinin orman yangınlarındaki önemini gözler önüne sermektedir” dedi.

Vali Oğuz; “Orman vasfı olmayacak yerlerde ağaçlandırma çalışması yapmayacağız”

Vilayet olarak her zaman üreticinin yanında olacaklarını belirten Vali Oğuz; “Vilayet olarak akla uygun olmayan bütün ağaçlandırma çalışmalarını durduracağız. Bu yanlışlığı durduracağız, burada iki hata var. Birincisi orman vasfı olmayacak yerlere ağaç dikmek suretiyle devletin imkan ve emekleri israf ediliyor, ikincisi orada otlatma yaparak milli üretime katkı sağlayacak olan sürü sahiplerini mağdur ediyorsunuz. İşte biz bu yanlışlıkları düzelteceğiz, yani ağaç nerede çok güzel yetişecekse oraya dikeceğiz. İyi bir planlamayla her iki konuyu da ülke menfaatleri doğrultusunda yürüteceğiz” dedi.

 ‘Bu konuları Sayın Başbakanla sizin adınıza görüşeceğim’ diyen Vali Oğuz; “Size destek konusunda neler yapılabileceğini bir dosya halinde sunacağım. Bu toplantınıza büyük bir hevesle katıldım, çünkü siz üretim yapıyorsunuz, yani istikamet hayırlı ve doğru bir istikamet. İşiniz mübarek bir iş, süt üretiyorsunuz, et üretiyorsunuz. Sizler dağ başındaki otları milli üretime kazandıran kahramanlarsınız” dedi.

İzin isteyerek kürsüye gelen bir üretici; “Ben İncesuluyum, 1954’ten beri çobanlık yapıyorum. Kendi gücümce ülkemin üretimine katkı sağlamaya çalışıyorum. Nasıl BUGÜNyanın ışığı Türkiye ise, hayvancılıkta Türkiye’nin ışığı olmaktadır. Sayın Valime çok teşekkür ediyorum, bize vermiş olduğu bu destek ve moralle bu işin daha da güzel olacağına inanıyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra Mevcut Birlik Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan tarafından katkılarından dolayısıyla Vali Memduh Oğuz ve Tarım İl Müdürü Sıddık İpek’e plaket verildi.

Vali Memduh Oğuz’un salondan ayrılmasından sonra seçimlere geçildi. Tek liste halinde gidilen seçimlerde Yönetim Kurulu şu isimlerde oluştu;

Süleyman Yaşar Köroğlu (Emekli Veteriner), Prof. Dr. Veysel Ayhan (SDÜ Zoo Tekni Bölümü Öğretim Üyesi), Ali Ünal (Veteriner Sağlık Teknisyeni), Nevzat Küçük (Yetiştirici), Ali Ayaz (Yetiştirici), İskender okutan (Veteriner Sağlık Teknisyeni) ve Durmuş Tokat (Veteriner Sağlık Teknisyeni)

Yönetim Kurulu kendi arasında yaptığı toplantıda Isparta İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanlığına Emekli Veteriner Süleyman Yaşar Köroğlu getirildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.