Orman Yangını Tatbikatı Yapıldı

Orman Bölge Müdürlüğü Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğü’nde Orman ve Kırsal Alan Yangınlarının Söndürülmesi eğitimi ve tatbikatı yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Haziran 2014 18:18
Orman Yangını Tatbikatı Yapıldı

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'na göre orman yangınları ile mücadele eden personelin alması gereken iş güvenliği eğitimleri için Orman Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı (Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü) ile yapılan çalışmalar sonucunda oluşturulan program kapsamında Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğü teknik personeli ve yangın söndürme işçilerinden oluşan 176 kişiye orman ve kırsal alan yangınlarına müdahale eğitimi verildi.

Orman ve kırsal alan yangınlarına müdahalede teknikleri, yangında dikkat edilmesi gereken hususlar, yangın sırasında uygulanacak iş sağlığı ve güvenlik tedbirleri konularında Pazarköy Orman İşletme Şefi Mustafa Çelik ve İş Güvenliği Uzmanı Tolga Karslı tarafından yapılan eğitimin ardından arazide uygulamalı olarak yangın söndürme araçları ile tatbikat yapıldı.

Eğitim ile ilgili yapılacak sınavda başarılı katılımcılara Bölge Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından müşterek olarak hazırlanan sertifikalar verilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.