Orman Yangınlarının Arkasında Rant Kavgası Mı Var?

Özellikle Sütçüler bölgesinde meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili şok bir iddia akıllara rant kavgasını getirdi.

Yayınlanma:
Orman Yangınlarının Arkasında Rant Kavgası Mı Var?

AJANS32'NİN ÖZEL HABERİ

Sütçüler Yazılı Kanyon’da yaklaşık 1 ay önce 3 ayrı noktada aynı anda başlayan orman yangının arkasındaki sır perdesi aralanmadan, 1 gün arayla aynı bölgede yeni yangınların çıkması dikkatleri mermer ocaklarına çevirdi. Ajans32’ye ulaşan bir okuyucu mektubu Orman Yangınlarının arkasında rant kavgası mı var? Sorusunu gündeme getirdi.

Isparta’nın oksijen depoları arasında önemli bir yer tutan Sütçüler İlçesi’ne bağlı Çandır köyü ve civarında meydana gelen yangınlar tüm Isparta’nın ve Türkiye’nin ciğerini yaktı.

MERMER OCAKLARINA İŞARET ETTİ
Yaklaşık 1 ay önce 3 ayrı noktada aynı anda başlayan orman yangının arkasındaki sır perdesi aralanmadan, 1 gün arayla aynı bölgede yeni yangınların çıkması dikkatleri mermer ocaklarına çevirdi.
Ajans32’ye ulaşan bir okuyucu mektubu da bölgede meydana gelen orman yangınlarının ardındaki sır perdesine dikkat çekiyor.

MERMERDEN DAHA ÇOK PARA KAZANIYORUZ DERSE…
Bölgedeki mermer ocaklarına dikkat çeken mektupta, “Sadece Çandır köyü civarında verilmiş 30-40 mermer ocağı izini. İlin en büyük yetkilisi köye ziyaretinde daha kapıdan içeri girer girmez, ‘Bakın mermer konuşacaksanız ben gidiyorum derse, ormanları canı pahasına korumakla görevli başka bir yetkili ya mermerden daha çok para kazanıyoruz boş verin ormanı derse, bölgedeki tüm mermer izinleri tamamen kanunsuz ve hukuksuz ise, bu doğa bu kadar ihanete nasıl dayanacak?” diye sordu.

ÖNCE ORMANI YOK ETMESİ LAZIM
Mektupta “Daha 1 ay önce 3 ayrı noktada aynı anda başlayan Yazılı Kanyon yangınının üzerindeki sır perdesi aralanmadan, 1 gün ara ile aynı bölgede çıkan yangın kısa sürede söndürülürken, 1 gün sonra aynı bölgede tekrar başlaması ne enteresan. Bölgemizin en güzel ormanlarının bulunduğu yer Çandır Köyü. Eğer burada bir kişi mermer ruhsatı, izni almak istiyorsa önce ormanın yok edilmesi lazım” denildi.

BAŞBAKAN PAKETİ AÇIKLARKEN…
Bölgede çıkan yangının Başbakan Erdoğan’ın demokratikleşme paketini açıkladığı sırada başladığını manidar bulan okuyucu mektubunda “Bütün ülkemin bildiği gibi geçen hafta sayın Başbakanımız açılım paketi açıklarken tüm dikkatler buraya çevrilmişken, bu gözlerden uzak arada kaynatırız düşüncesiyle çıkarılmış bir yangın. Bölge çok sarp ve dik. Elektrik direğinden kıvılcım çıkmış desek Bu dağ üzerinden geçen tek bir elektrik direği yok. Yerleşim alanına uzak. Bölgede yaşayan yok. Tüm Ispartalımızın hissettiği gibi hava rüzgarlı, muhtemelen bölgede bu rüzgar daha sert. yağış yok o zaman yıldırım düşmüş olamaz, O açıdan güneş ışınlarının dik gelip yangın çıkarması çok güç bir durum. 1 gün önce rüzgarın olmayışından yayılamayan yangının, havanın rüzgarlı olması düşünülerek başlatılmış bir doğa katliamı” ifadeleri kullanıldı.

YANGIN BÖLGESİNDE MERMER ÇALIŞMASI VAR MI?
Okuyucu yangın saatinden bir saat önceki telefon kayıtlarının incelenmesini de isteyerek “Eğer yangın saatinden 1 saat önce ve sonra bölgedeki telefon kayıtları incelenirse, yangının çıktığı yerin kıyısında köşesinde bir mermer çalışması var mı? araştırılırsa mutlaka olay aydınlatılacaktır” görüşünü savundu.www.ajans32.com



ORMAN BÖLGE MÜDÜRÜNE SORULAR
Okuyucu mektubunda Orman Bölge Müdürüne de çeşitli sorular yöneltildi. Orman Bölge Müdürü’ne yöneltilen sorularda;

1- Bu bölgedeki yangınlar değerli cumhuriyet savcılarıyla beraber neden sonuna kadar takip edilmemektedir?

2- Bu yangının çıktığı Yeşilyurt örtülü bölgesinde bir mermer çalışması, verilmiş bir izin var mıdır?ajans32

3- Bu dağın yangın bölgesinden 3 km alan içinde milyonlarca zeytin ağacı var. 3573 sayılı zeytin kanuna göre eğer verilmiş bir mermer izni varsa bu mümkün değil.

BAYRAMA DİKKAT!
Okuyucu, mektubunda Bayram öncesine ve Bayram günlerine de dikkat çekerek, “Gözünü dolar hırsı bürümüş olanlar bayramı da bu konuda fırsat yakalamaya çalışacaktır” dedi.ajans32

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum