Ormanı Korumak Vatandaşlık Görevidir

Ormanı Korumak Vatandaşlık Görevidir

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mart 2019 16:00
Ormanı Korumak Vatandaşlık Görevidir

Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, ormanların ülkenin en önemli zenginlik kaynaklarından olduğunu belirterek; “Uzun bir süreçte oluşan ormanlarımızı korumak, geliştirmek ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin vatandaşlık görevidir” dedi.

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Merkez Gölcük Tabiat Parkında 21 Mart Dünya Ormancılık Günü Orman Haftası Töreni gerçekleştirilerek fidan dikimi yapıldı. Saat 11.00’deki tören öncesinde Orman Teşkilatının 180. Kuruluş Yılı münasebetiyle Doğa yürüyüşü yapıldı. Gerek yürüyüşe gerekse törene; Vali Ömer Seymenoğlu, Garnizon Komutanı P. Albay Bilgin Çetinbağ, İl Jandarma Komutanı Jan. Albay Mustafa Özdurhan, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk, Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, SDÜ Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Çatal, Daire Müdürleri, Orman Bölge Müdürlüğü ve İşletme Müdürlüğü personelleri, SDÜ Orman Fakültesi öğrencileri, Huzurevi sakinleri, Sivil Toplum Kuruluşları, şehirde ilinde faaliyet gösteren okul öğretmenleri ve öğrencilerinden gruplar ile 21 Mart Orman Haftası nedeniyle düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler katıldı.

GÖLCÜK’TE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPTILAR…
Hafta münasebetiyle ilk olarak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Gölcük Tabiat Parkında Doğa yürüyüşü düzenlendi. Dere Mahallesi ile Gölcük Tabiat Parkını birleştiren sırtta fidan dikim etkinliği ile başlayan yürüyüşte Vali Sayın Ömer Seymenoğlu ve Protokol üyeleri kendileri adına tahsis edilmiş olan fidanları diktikten sonra Gölcük istikametinde 2,3 kilometrelik yürüyüşün ardından tören alanına geldiler.

AKDUMAN; “ORMAN, UZUN SÜREDE
YETİŞEBİLEN BİR DEĞERDİR”
21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası töreninin açılış konuşmasını ise Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman yaptı. Akduman konuşmasında; “ Ülkemizin en önemli zenginlik kaynaklarından olan ve uzun bir süreçte oluşan ormanlarımızı korumak, geliştirmek ve gelecek nesillere aktarmak başta Orman Genel Müdürlüğü olmak üzere hepimizin vatandaşlık görevidir” dedi.

VALİ SEYMENOĞLU, “ORMANI KORUMA
KONUSUDA DUYARLI OLMALIYIZ”
Daha sonra kürsüye gelen Vali Ömer Seymenoğlu da yaptığı konuşmada özellikle öğrencilere seslenerek ve ormanlarımızı koruma konusunda duyarlılığın önemine değinerek, yapılan etkinlik için Bölge Müdürlüğüne teşekkür etti. Törende ayrıca, konuşmaların yanı sıra Mustafa Kaçıkoç Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından folklor gösterisi sunuldu ve 21 Mart Dünya Ormancılık Günü Orman Haftası nedeniyle düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören, katılımcılara yapılan öğle yemeği ikramı ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.