Ortak Akıl Platformu Toplandı

Ortak Akıl Platformu toplantılarının bir yenisi bu kez Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Ortak Akıl Platformu Toplandı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO), Isparta Ticaret Borsası (ITB), işadamları dernekleri ve İl Genç Girişimcileri Kurulu işbirliğiyle oluşturulan “Ortak Akıl Platformu” toplantılarının bir yenisi bu kez Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ve sağlık turizminin tartışıldığı toplantıya, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Numan Tamer, Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Türkkahraman, akademisyenler ve iş adamları katıldı.

Toplantıda konuşan Rektör Danışmanı Erkan Ayan, SDÜ Hastanesi ve Diş Hekimliği Fakültesinin yapılanması hakkında bilgi vererek sağlık turizminin bir bölgenin kalkınmasında temel etken olduğunu ifade etti. Ayan, sağlık turizminin dünyada termal turizmle başladığını, yaşlı-engelli sağlığı ve diğer seçmeli tedavilerin artmasıyla hızlı bir gelişme gösterdiğini söyledi. Ayan, yapılan yatırımlar ve yaşam kalitesinin artmasıyla birlikte Türkiye’nin sağlık alanında büyük gelişmeler kaydettiğine dikkat çekti.

Ayan, “Hastanemiz çok hızlı ve ayakları yere basan sürdürebilir bir kalkınma hamlesi içerisinde. Şu anda 600 yatak kapasitesine ulaşmış durumda. 49 farklı dalda poliklinik hizmeti ve 360 kişilik insan kaynağı ve akademisyen gücüyle de sadece Isparta’ya değil, bölgeye ve ülkesine hizmet veriyor. Ayrıca, kullanım alanıyla Türkiye’nin ve Avrupa’nın fiziksel olarak en büyük diş hastanesine sahibiz. Diş Hekimliği Fakültesi 140 öğretim elemanı ve 8 anabilim dalıyla tüm Türkiye ve dünyaya hizmet veren ender bir hastanedir” diye konuştu.

Tanıtım konusunun önemli olduğunu belirten SDÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer de, “Biz Isparta’yı seviyoruz ve Isparta’nın daha ileriye gitmesi için sağlık turizmi alanında çalışmalar yapmamız gerektiğini biliyoruz” dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi olarak kurulduğu günden itibaren sağlık turizmini başlattıklarını vurgulayan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Türkkahraman ise 1996 yılından bu yana bölge illerden çok sayıda hasta geldiğini söyledi. Kaliteli elemanları bulunan fakültenin fiziki mekan olarak da her türlü alt yapıya sahip olduğunu belirten Türkkahraman, ISO Kalite Belgesini başlattıklarını, BAKA desteğiyle de CSI Akreditasyon hedeflerinin olduğunu, bunların tamamlanması ve yurt dışı bağlantılarının yapılması ile fakültenin pazarlanabilir değerli bir meta haline geleceğini ifade etti.

Kültür Turizm İl Müdürü Abdullah Kılıç da, “İlimizin kültür potansiyeli içerisinde sağlık turizmi önemli bir yer arz etmekte. İnanç, kültür, doğa, kış ve sağlık turizmini pazarlamak amacıyla ilimizde bulunan gerek kamu gerekse de özel sağlık kuruluşları önemli roller üstleniyor” dedi.
Sağlık turizmi hakkında görüşlerini dile getiren ITSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Başdeğirmen de, Isparta’nın son beş yılda yaşanabilir iller arasında ilk sıralarda yer almasının sağlık potansiyelinin iyi durumda olmasının bir sonucu olduğunu söyledi.

Kapanış konuşmasını yapan SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Numan Tamer de sağlık turizminin önemine değinerek katılımcılara teşekkür etti. Toplantı öncesinde SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve işadamları akşam yemeğinde bir araya geldiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.