‘Ortak Akıl Platformu’na SDÜ’den tam destek

‘Ortak Akıl Platformu’ ikinci toplantısını Isparta Genç İş adamları Derneği’nde (IGİAD) gerçekleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Kasım 2011 14:53
‘Ortak Akıl Platformu’na SDÜ’den tam destek

Isparta’da Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ile işadamları dernekleri ve İl Genç Girişimcileri Kurulu Başkanı’nın katılımıyla oluşturulan ‘Ortak Akıl Platformu’ ikinci toplantısını Isparta Genç İş adamları Derneği’nde (IGİAD) gerçekleştirdi.

Toplantıya katılan Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, her türlü işbirliği ve desteğe üniversite olarak samimiyetle hazır olduklarını kapılarının sürekli açık olduğunu belirtti.

‘Sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket etme kültürünün önemli olduğu, Isparta’nın sorunlarının tartışılacağı ve çözüm önerilerinin geniş bir kesim tarafından dikkate alınacağı’ gerçeğinden hareketle oluşturulan ‘Ortak Akıl Platformu’ ikinci toplantısını Isparta Genç İş adamları Derneği’nde (IGİAD) gerçekleştirdi. IGİAD Başkanı Adem DEMİRALAY ve yönetim kurulunun ev sahipliğindeki toplantıya;

SDÜ Rektörü Prof. Dr Hasan İbicioğlu, BAKA Isparta YDO Koordinatörü Ali Galip Bilgili, Dış İlişkiler ve Tanıtım Birim Başkanı Mehmet Pehlivan ve Destek Hizmetleri Birim Başkanı İsmail Kılınç, Isparta Ticaret Borsası (ITB) Başkanı Ahmet Adar, ITB Genel Sekreteri Hüsnü Hakan Tekeli, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Genel Sekreteri Adem Korkmaz, Isparta Girişimci ve Sanayici İş Adamları Derneği (IGSİAD) Başkanı Oğuzhan Tortop ve IGSİAD Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Isparta şubesi Başkanı Akın Tuna, Isparta Genç Girişimciler Derneği Başkanı Ahmet Kabalak ile SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Orhan Adıgüzel katıldı.

REKTÖR KATILIMCILARI KUTLADI
IGİAD Başkanı Adem Demiralay, açılış konuşmasında BAKA’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen toplantıların büyük önem taşıdığını belirtti. Toplantının onur konuğu SDÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan İbicioğlu, kutlu bir amaç etrafından birleşmeleri nedeniyle katılımcıları kutladı. Tüm samimiyetiyle ifade ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. İbicioğlu, üniversitenin tüm fiziki ve sosyal imkanlarının tüm kadrosuyla hizmete hazır olduğunu kaydetti.

Isparta’da tüm kamu kurumlarının yöneticileri, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, BAKA, STK’lar ve tüm dinamikleri arasında büyük uyum olduğunu belirten Prof. Dr İbicioğlu, birlikte çok güzel sonuçlar elde edilecek çalışmalar yapılacağına inandığını vurguladı. Belirli sektörlerde ihtisaslaşmanın ve markalaşmanın olmasına, ortaklık kültürünün önemine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. İbicioğlu, Isparta’nın birlikte bir sektör belirleyip yoğunlaşması ve ortaklık kültürünü iyi anlamak gerektiğine dikkat çekti.
Günümüzde markalaşmayan firmaların ayakta kalmayacağını, bilgiye eğitime dayalı olmanın büyük önem taşıdığını, personelin kalifiye olmasının önemini vurgulayan Rektör Prof.Dr. İbicioğlu, SDÜ Yaşamboyu Eğitim Merkezi ile diğer birimleriyle eğitim verebileceğini, Ar-Ge ve diğer alanlarda her türlü desteğe hazır olduklarını yineleyerek, tek isteğinin Isparta’nın marka çıkarması olduğunu kaydetti.

EĞİTİM MERKEZLERİ, HİNDİSTAN ZİRVESİ. EĞİTİM DESTEKLERİ
SDÜ öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Orhan Adıgüzel de, üniversitenin ‘Yaşamboyu Eğitim Merkezi’ ile ‘Liderlik Araştırma ve Uygulama Merkezi’ bulunduğunu, marka olması hedeflenen merkezlerin sürdürdüğü çalışmalar ve hedefleri konusunda bilgilendirme sonrasında hizmet için kapılarının açık olduğunu söyledi.

BAKA Dış İlişkiler ve Tanıtım Birim Başkanı Mehmet Pehlivan, Hintli işadamlarını Batı Akdeniz’deki iş dünyasıyla buluşturacak zirvenin hazırlıklarıyla ilgili bilgi verdi. Hindistan’da İstanbul Ticaret Odası’nın gerçekleştirdiği 1. Türk Ürünleri Sergisi’ne tek katılan ajansın BAKA’nın olduğunu belirten Pehlivan, Hintli işadamlarının 25-27 Ocak 2012’de Batı Akdeniz’de gerçekleştirilecek zirveye davet edildiğini kaydetti. Destek Hizmetleri Birim Başkanı İsmail Kılınç da, Dış Ticaret Müsteşarlığı eğitim destekleriyle ilgili bilgileri paylaştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.