Ortak Akılda Buluşacağız!

Sivil Toplum Hareketi’nden Erken Seçim Değerlendirmesi; Ortak Akılda Buluşacağız!

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Nisan 2018 09:10
Ortak Akılda Buluşacağız!

Sivil Toplum Hareketi Isparta Başkanı Mustafa Sağlam, 24 Haziran’da yapılacak olan seçimler öncesinde ortak akıl vurgusu yaptı. Türkiye’nin ve Isparta’nın ortak akılda buluşması gerektiğine işaret eden Sağlam, “Erken seçim kararını olumlu buluyoruz. Aday olacak Milletvekillerimizin toplumsal duyarlılığı yüksek, ortak aklı değerlendirebilen bir kapasitede olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Sivil Toplum Hareketi Derneği Isparta Başkanı Mustafa Sağlam, 24 Haziran’da yapılacak olan Başkanlık ve Milletvekilliği Genel Seçimleri sürecini Demokrat’a değerlendirdi. Sivil Toplum Hareketi olarak, ortak akla önem verdiklerini vurguladı. Isparta’da siyasi partilerin Milletvekili adaylarında olması gereken özelliklere de değinen Sağlam, sağduyu, ortak akıl ve üretim vurguları yaptı.

CUMHURBAŞKANI YÜRÜTMENİN BAŞI OLACAK
Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkındaki görüşlerini de paylaşan Sivil Toplum Hareketi Başkanı Mustafa Sağlam, “Cumhurbaşkanlığı sistemi bilindiği üzere referandum sonucu kabul edilmiştir. Yeni sistemin getirilerini genel olarak hepimiz bilmekteyiz. Kısaca birkaç maddesini hatırlatmak gerekirse; Güvenoyunu bizzat seçimle millet veriyor. Yönetimde çift başlılık ortadan kalkıyor. Cumhurbaşkanı ile Başbakan'ın yetkileri birleştiriliyor. Cumhurbaşkanı yürütmenin başı oluyor. Hükümeti Cumhurbaşkanı kuruyor. Sorumlu Cumhurbaşkanlığı geliyor. Üst düzey kamu görevlilerini Cumhurbaşkanı atıyor” dedi.

SEÇİM ALIŞKANLIKLARIMIZ DEĞİŞECEK
24 Haziran 2018’de yapılacak seçimlerin son derece önemli olduğuna işaret eden Sağlam, “Cumhurbaşkanlığı sistemini hayata geçirecek seçimi inşallah 24 Haziran 2018 Pazar günü yapacağız. Bu seçimin seçmenler için ilk olması nedeniyle önemi çok büyüktür. Daha önceki seçim alışkanlıklarımızdan farklı bir durum söz konusu bunu milletimize iyi izah etmeliyiz. Bizler millet olarak bugüne kadar hükümeti kuracak parti liderine oy verdik İlimizdeki Milletvekilinin kim olduğu bizi pek ilgilendirmedi ama şimdi durum tamamen değişti, İlimizdeki Milletvekili adaylarının kim olduğu önemli hale geldi. Bunu belki seçmenlerimiz ilk olan bu seçimde tam kavramayabilir onun için basınımıza bu bağlamda ciddi görev düşmektedir” ifadelerini kullandı.

ERKEN SEÇİM KARARI YERİNDE
Erken seçim kararını olumlu bulduklarını kaydeden Sivil Toplum Hareketi Başkanı Mustafa Sağlam, “Erken seçim kararının Türkiye'ye karşı tehdit üreten gerek yerel gerekse bölgesel ve küresel aktörlere zamanca fırsat vermemek üzere alınmış bir karar olduğunu görmek lazım. Ekonomide oynanan oyunlar da etkili olmuştur. Ülkeyi seçime gitmeyi zorunlu kılan dış politik riskler de vardır. Bunlardan bazıları; Suriye krizi-Irak krizi, ABD-Rusya: iki küresel güç arasında zikzaklar çizilmesi, Avrupa Birliği: “İlerleme Raporu” yeni bir krize yol açması, Ege adaları: Son günlerde yeniden ısıtılan adalar sorunu” dedi.

NASIL BİR MİLLETVEKİLİ PROFİLİ?
24 Haziran seçimlerinde Isparta’dan aday olacak Milletvekili adayları ile ilgili de görüşlerini paylaşan Sivil Toplum Hareketi Başkanı Mustafa Sağlam, “Bu seçimde İlimizden aday olacak Milletvekillerimizin toplumsal duyarlılığı çok yüksek olması, ortak aklı değerlendirebilen bir kapasitede olması gerekmektedir. Milletvekillerine ayrı oy verileceği için adaylarımızın İlimizi temsil kabiliyetinin yüksek olması gerekmektedir. Genel olarak; vizyon sahibi olması. Fedakar olması. İnançlı, kararlı ve tutarlı olmasına önem verilmelidir. Toplumu birleştirici olmalı ayrımcı ve çıkarcılara pirim vermemelidir. İlimizin problemlerini bilen ve çözüm odaklı olması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum