Ortak FETÖ'den Tutuklandı Gazeteler El Değiştirdi

Ortak FETÖ'den Tutuklandı Gazeteler El Değiştirdi... Erkan Mumcu'nun Konuyla Ne İlgisi Var? Satış İşleminde Şaibe Var mı? Yeni Patron Kim?

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Eylül 2017 17:26
Ortak FETÖ'den Tutuklandı Gazeteler El Değiştirdi

Kısa bir süre önce Isparta Akdeniz ve Yalvaç Çınaraltı Gazetesi’nin şirketi olan Safa Matbacılık Ltd. Şti ortaklarından H.Ç FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında tutuklanarak cezaevine girdi.

Tutuklamanın ardından sürpriz bir şekilde Isparta Akdeniz ve Yalvaç Çınaraltı gazetesinin satıldığı öğrenildi. Akdeniz Gazetesi'ni ve Yalvaç Çınaraltı Gazetesi'ni alan ismin ise işadamı Alper Alptekin olduğu öğrenildi.

Yangından mal kaçırırcasına ivedi bir şekilde satılan gazeteler kamuoyunda konuşulan en önemli konu oldu.

İşadamı Alper Altekin eski Bakanlardan Erkan Mumcu'nun danışmanı Sabri Bayar ile olan yakınlığı ile biliniyor.

Eski Bakan'lardan Erkan Mumcu, hem Sabri Bayar hemde bu gazetelerin ortaklarından İsmail Rüştü Çelik'le yakın ilişkisi olduğu da kamuoyunca biliniyor.

Konunun bir diğer boyutu ise satış işleminde bir şaibe olup olmadığı noktasında. FETÖ bağlantılı şirketlerin satış devir v.b. işlemlerinin durdurulması ve mal kaçırma, delil karartma gibi olasılıklar yüzününden rutin bir uygulama.

Ancak, ortağı FETÖ bağlantısı şüphesiyle tutuklanan bir gazetenin bu kadar kolay el değiştirmiş olması kamuoyunun aklında soru işaretlerine sebep oldu.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum