Ortak Güvenlik Birimi Oluşturulacak

Ortak Güvenlik Birimi Oluşturulacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ağustos 2015 14:14
Ortak Güvenlik Birimi Oluşturulacak

Organize Sanayi Bölgesi'nde en son meydana gelen ve 13 itfaiyenin alevleri kontrol altına almakta yeterli gelemediği fabrika yangını tam teşekküllü, profesyonel kadronun görevli olduğu Bölgesel İtfaiye Projesi'ni gündeme getirdi.

Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi'nde en son geçtiğimiz aylarda Leonti Yalıtım Malzemesi ve Boya Fabrikası'nda meydana gelen yangın bölgede acil yardım konusunda profesyonal ve tam teşekküllü bir sistemin ihtiyacını bir kez daha gündeme getirdi. Çevredeki ilçe ve kasabalara ait 13 itfaiye aracının alevleri kontrol altına almakta yeterli gelemediği fabrika yangını, gelecekte meydana gelebilecek yeni yangınlara hızlı ve etkili müdahale için proje hazırlanmasına neden oldu. Bünyesinde itfaiye teşkilatı, ambulans hizmetleri olan OSB Yönetimi, havaalanı, kara havacılık okulu ve 13 yerleşim merkezindeki yangın, kaza ve benzeri olaylara altyapısı güçlü acil yardım ekibi tarafından müdahale edilebilmesi için Bölgesel İtfaiye Projesi'ni gündeme getirdi.

13 YERLEŞİM, SANAYİ BÖLGESİ
HAVAALANI VE KARA HAVACILIK
OSB Yönetim Kurulu'nun fikir olarak ortaya attığı Bölgesel İtfaiye Projesi'nin şekillendirilmesi ve yol haritasının belirlenmesi amacıyla cuma günü önemli bir toplantı yapıldı. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut'un ev sahipliğindeki toplantıya Havaalanı Müdürü, Keçiborlu ve Gönen Belediye Başkanları, Güneykent ve Senir Kasaba belediye başkanları ile 9 köy muhtarı davet edildi.

YANGINA İLK 3 DAKİKA DA
MÜDAHALE ÇOK ÖNEMLİ
OSB Yönetim Kurulu Başkanı Karabulut, geçtiğimiz ay meydana gelen fabrika yangını hatırlatarak şu konuşmayı yaptı:"Toplantıyı yapmamızı gerektiren konu geçtiğimiz ay sanayicimizin fabrikasının yanması ve ciddi hasar görmesi. Biz bu konuda artık bir girişim yapmamız gerektiğini gördürk. Daha önce de Jandarma Komutanımızla şifai görüşmelerimiz olmuştu. Kapanan belediyelerimizde yangın teşkilatları iptal edildiğini biliyoruz. Fabrika yangını günü 13 itfaiye yangını söndüremedi. Fabrika çok ciddi hasar aldı. Daha önce de böyle bir yangın yaşamıştık. Burada bir bölgesel itfaiye düşüncesini tartışmaya başladık. Bizim burası önemli bir merkez haline geldi. Güçlü bir altyapı ihtiyacı doğdu. Bu çalışmayı başlatalım istiyoruz. Isparta İtfaiye Müdürümüzle oturduk, konuştuk. Bu tür yangınlarda ilk 3 dakika çok önemli. Sadece kendimizi düşünerek, sadece sanayiyi düşünerek bu yatırımı istiyor değiliz. Profesyonel bir kadro kurmak istiyoruz. Böyle bir profesyonel kadro olursa biz araç ve ekipman konusunda destek oluruz, yeni itfaiye araçları alırız. Derdimiz profesyonel bir kadro kurmak.

ORTAK AKIL ÇÖZÜMÜ BULSUN İSTEDİK
Bölgesel itfaiyenin kurulması. Bu itfaiyeden tüm çevresel yerleşkelerin faydalanması. Önümüzden geçen yolda ciddi kazalar oluyor. İtfaiye, sağlık, güvenlik hepsi bir yerde olursa, bir merkezde bunu planlayabilirsek çok faydalı olacak. Ortak akıl ile bu sorunu çözmek için bu toplantıyı organize ettik. Nasıl bir yöntem belirleyeceğiz, nasıl bir destek bulabiliriz? Bunları değerlendirelim istedim. Doğru yolda olduğumuza inanıyorum. Hepimizin amacı insana faydalı olmak. Bizim de bu bakıştan hareketle bunu iyi bir noktaya getirmek istiyoruz.

"BU KAMPUS ÇOK İHTİYAÇACİLEN KURULMALIDIR
Toplantıya katılan Gönen Belediye Başkanı Ahmet Doğan da önemli bir proje olduğunu belirterek "Böyle bir şey yapılmalı. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bizlerde itfaiye teşkilatı olsada çok profesyonel olduğumuzu söyleyemeyiz. Biz daha çok ikamet yangınlarına ve arazi yangınlarına müdahale ediyoruz. Belediyemizin bu konuda imkanları çok sınırlı. Isparta'da yangın, sağlık ve diğer konular 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bağlı. Fabrika yangınlarına yönelik eğitilmiş elemanlarla 112'ye bağlı bir istasyonun kurulması çok iyi olur diye düşünüyorum. Ama mutlaka kurulmalı. Keçiborlu, Gönen'den itfaiye aracı gelinceye kadar iş işten geçmiş oluyor" diye konuştu.

BÖYLE BİR PROJEDEÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ
Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak da bölgenin tüm ihtiyaçlarının belediyesi tarafından karşılandığını belirterek "Keçiborlu Belediyesi olarak Uluborlu'dan Burdur ayrımına kadar itfaiye ve kaza kırım aracı hizmeti veriyoruz. Bu konuda güçlü bir belediyeyiz. Elimizden geldiğince bu hizmeti vermeye çalışıyoruz. Böyle bir oluşum olursa hem bizim yükümüzü hafifletir. Yangın, kaza tüm olaylara biz müdahale ediyoruz. Keçiborlu Belediyesi ile ilgili üzerimize düşecek bir göreve hazırız" dedi.

İTFAİYE, SAĞLIK, GÜVENLİKVE
YOLLARDA KAR MÜCADELESİ
Sanayici ve diğer katılımcıların da görüşlerinin alındığı toplantıda projenin hayata geçirilmesi için neler yapılabileceği hangi kurumlara başvurulabileceği konularında fikir alışverişinde bulunuldu. Isparta İl Özel İdaresi'ne ait yol kenarındaki taşınmaz üzerinde bölgesel acil yardım kampusu kurularak içinde itfaiye, sağlık, jandarma ve karla mücadele birimlerinin kurulması fikri toplantıda tartışıldı. Böyle bir kampus projesinin hayata geçirilmesi durumunda bölgedeki yangınlara, karayolundaki kazalara anında tam teşekküllü ekiplerle anında müdahale edilebileceği, yaralıların tam teşeküllü ambulanslarla hastanelere nakledilebileceği, kışın da kar ve buzla etkili mücadele edilebileceği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.