Ortak Hedef: 2023

TÜMSİAD Başkanı Hasan Sert, toplumun farklı kesimlerinin 2023 hedefine kilitlendiğini söyledi.

Yayınlanma:
Ortak Hedef: 2023

Sert, sağın, solun, ortanın, liberallerin, muhafazakarların, demokratların, devlet kurumlarının, siyasilerin, aynı odağa odaklandığı bir 2023 hedeflerinin bulunduğunu kaydetti.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Hasan Sert, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencilerine girişimcilik alanında konferans vermek için geldiği Isparta'da SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nu ziyaret etti.

Sert, ziyarette yaptığı konuşmada, dünyanın değiştiğini, 10 yıl önceki algıların insanlarda bulunmadığını söyledi. Günün koşullarında hızlı, akıllı olanın ve iyi projeler üretenin başarı sağlayarak öne geçtiğini anlatan Sert, bu noktada devletlerin ticaretten çekilerek, yerlerini özel sektöre bıraktıklarını kaydetti.

KALKINAN TOPLUMUN ARKASINDA ÜNİVERSİTELER VAR
Ülkelerin kalkınmalarının ticari faaliyetlerde gerçekleşeceğini belirten Sert, ticaretin büyüttüğü ülkelerin ve rahatlığa kavuşturduğu toplumların arkasında da üniversitelerin olması gerektiğini vurguladı. Bir ülkenin kalkınmasında üniversitelerin önemli rol üstlendiğini söyleyen Sert, "Eğer iş adamları, ticaretle uğraşanlar, üniversiteler ile kol kola girmezse, ortak projeler yapmazsa, üniversitelerle hayallerini süslemezlerse ülkelerinin geleceği çok başarılı olmaz" dedi.

BİLGİ PAYLAŞIMI
TÜMSİAD olarak bunun farkında olduklarını ve bu doğrultuda her ildeki üniversitelerle ortak projeler, ortak çalışmalar yapmaya çalıştıklarını anlatan Sert, üniversitelerin zor kazandığı ve depoladığı bilgileri iş dünyasına ya da sosyal hayata kaydırmak zorunda olduklarını ifade etti.
İŞBİRLİĞİ ŞART
Türkiye'deki girişimci sayısının arttırılması gerektiğine dikkati çeken Sert, "Türkiye'de 50 bin civarında ihracat yapan firma var. Türkiye, 50 bin ihracatçıyla ancak 150 milyar dolarlık ihracat rekorunu kırabildi. Ama bizim yapacak çok daha fazla işimiz var. Sağın, solun, ortanın liberallerin, muhafazakarların, demokratların, devlet kurumlarının, siyasilerin, aynı odağa odaklandığı bir 2023 hedefimiz var. İktidarın ve muhalefetin kenetlendiği bir 2023 hedefimiz var. 2023'deki 500 milyar dolarlık ihracat, kişi başı 25 bin dolarlık gelire biz ancak iş birliği ile yakalarız. Bu hedefi 50 bin ihracatçı mutlaka 150 bine çıkarmakla aşabiliriz. Bu başarıyı değişik yöntemlerle yakalayabiliriz. Bu yöntemlerin bir ayağı da üniversitedir."

ÜNİVERSİTE SANYİ İŞBİLİĞİ
SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu ise SDÜ olarak, girişimci, yenilikçi, endüstri ile birleşen üniversite anlayışını benimsediklerini kaydetti. Bu düşüncenin uzantısı olarak son zamanlarda üniversite sanayi iş birliği kapsamında çeşitli faaliyetler yaptıklarını ifade eden İbicioğlu, üniversitedeki 17 fakülteyi, 17 ayrı sektörle buluşturduklarını, tarafların görüş alış verişinde bulunarak sorunların çözümüne katkı sağlamaya çalıştığını kaydetti.
Sanayi ve üniversite iş birliği kapsamında Isparta ve Türkiye ekonomisindeki sorunların çözümlenmesinde TÜMSİAD ile işbirliğine büyük önem verdiklerini anlatan İbicioğlu, TÜMSİAD'ın üniversitenin ve Isparta'nın sorunlarının aşılmasında tüm gayretini sarfettiğini, bundan sonra Isparta adına gerçekleştirecek projelerde TÜMSİAD'ın çok yakın desteğini göreceklerine inandığını kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum