Ortaokullara Bir Zorunlu Ders Daha

Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) Başkanlığı, ’ 4+4+4 ’ eğitim sistemiyle yenilediği ve uygulanmaya koyduğu ortaokul haftalık ders çizelgesinde, değişikliklere gitti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mayıs 2013 15:43
Ortaokullara Bir Zorunlu Ders Daha

Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) Başkanlığı, ’ 4+4+4 ’ eğitim sistemiyle yenilediği ve uygulanmaya koyduğu ortaokul haftalık ders çizelgesinde, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren uygulanmak üzere değişikliklere gitti. Ortaokulda 12 olan zorunlu ders sayısı 13’e çıkartıldı. Daha önce sadece seçmeli dersler arasında yer alan ve ortaokul öğrenimi boyunca 2’şer saatten 4 kez alınabilen ‘Bilişim Teknolojileri ve Yazılım’ dersi Ortaokul 5 ve 6’ncı sınıflarda ikişer saat zorunlu yapıldı. Bu ders, seçmeli dersler içinde de ortaokul 7 ve 8’nci sınıflarda da iki kez seçilebilecek.

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinin zorunlu dersler arasına alınmasında, bu dersin öğretmenlerinin okullarında maaş verdikleri ders saatini bile dolduramaması etkili oldu. Kararda, akıllı tahta ve tablet sistemi üzerine kurulu Fatih Projesi’nin de etkisi olduğu ifade ediliyor. Projenin pilot uygulamalarında öğrencilerin tablet ve akıllı tahta kullanımına ilişkin teknik açıdan sorunlar yaşadığı görülmüştü.

SEÇMELİ DERS AZALDI
Ortaokulda haftalık 8 saat olan seçmeli ders saati ise tırpanlanarak 6 saate çekildi. Eski haftalık ders çizelgesinde haftada 8 saat seçmeli ders alınması gerekirken yeni çizelgede bu 6 saate çekildi. Böylelikle zorunlu ve seçmeli derslerin haftalık toplam saati 5 ve 6’ncı sınıflarda 36’şar, 7 ve 8’nci sınıflarda 37’şer saat iken artık tüm sınıflarda 35 saate çekildi.

Alınan kararda, ‘4+4+4’ sistemi uygulamaya konulurken yapılan ‘seçmeli derslerle artan ders saati hem öğrencileri hem de öğretmenleri olumsuz etkileyecek’ eleştirilerini haklı çıkarmış oldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.