Ortaokullara Kayıtlar Başladı

MEB'e bağlı okullarda 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında okul kayıtları başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Temmuz 2012 13:02
Ortaokullara Kayıtlar Başladı

2012-2013 öğretim yılı öğrenci kayıtlarının 23 Temmuz-17 Ağustos tarihleri arasındaki dönemde alınacağı bildiren Isparta Merkez İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hasan Oruç, 12 yıllık zorunlu eğitim uygulaması kapsamında bütün resmi ilköğretim kurumlarının kanun gereği ilkokul, ortaokul ve İmam Hatip ortaokulu olarak düzenlendiği hatırlattı.

KAYIT NASIL OLACAK?
İmam Hatip Lisesine kayıt yaptırmak isteyen velinin, önceki okuluna, çocuğunu İmam Hatip Lisesine kaydettireceğini bildiren bir dilekçe vermesi gerektiğini vurgulayan Oruç, daha sonra karne fotokopisi ve nüfus cüzdan fotokopisi ile gideceği İmam Hatip Ortaokulu’na müracaat edileceğini açıkladı.

Bu yıl sadece 4. sınıftan 5. sınıfa geçen öğrencilerin kayıt yaptırabileceklerini de bildiren Oruç, “Haydi çocuklar bir dilekçe ile İmam Hatibe” dedi.

Bu arada Okul dönüşümlerinin tamamlanmasıyla birlikte MEB’e bağlı Kayıt Komisyonları, 1’incisınıfa başlayacak öğrencilerin kayıt bilgilerini okullara göndermeye başladı. Yeni eğitim sistemi gereğince, çocukların okul kayıtları evlerine en yakın okula yapılacak.

Veliler birinci sınıfa başlayacak çocuğunun hangi okula gideceğini ‘e-okul’ ya da ‘Veli Bilgilendirme Sistemi’ üzerinden, öğrencinin T.C. Kimlik Numarası’nı girerek öğrenecek. Okullar açıldığında da çocuğunu okula göndermesi yeterli olacak. Bunun dışında herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmayacak.

Yeni çıkan 4+4+4 12 Yıllık eğitim yasasıyla 66 ayını doldurmuş olanların kesin kayıtları yapılmış olacak. 60-66 aylık çocuğunu okula göndermek isteyen veli ise okula durumu belirten bir dilekçe verecek. 5’inci sınıfa devam edecek öğrenciler SBS yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından, yani 8 Ağustos’tan sonra kayıtlarını yapacak. Bu öğrenciler de e-okul üzerinden kayıt olacak.

Eğitimde 9’uncu sınıfa gidecek ve herhangi bir Anadolu, fen, teknik meslek lisesine yerleştirilmeyen öğrenciler ise 14 Eylül’den, yani SBS kayıt dönemi tamamlandıktan sonra il ve ilçelerde bulunan genel liselere e-okul üzerinden kayıt olacaklar. Bu öğrenciler için her il ve ilçelerde birer genel lise ayrıldı. Hiçbir öğrencinin açıkta kalmayacak. 60-66 aylıklar da evlerine en yakın adresteki okula gidebilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.